Video: Ministrul Cuc are numai cuvinte de laudă pentru „Regele asfaltului” din Vrancea, care face Centura Bacăului: „Toată lumea a vuit că și-a luat Umbrărescu utilajele și a plecat. Cei care țipau și spuneau că nu se muncește să vină acum”

Ministrul Transporturilor a fost ieri într-o vizită mai mult sau mai puțin inopinantă pe șantierul variantei de ocolire a municipiului Bacău, pentru a vedea stadiul lucrărilor. Contractul a fost câștigat de firma condusă de vrânceanul Dorinel Umbrărescu, iar ministrul Răzvan Cuc a avut de zis numai lucruri de bine la adresa acestuia. În martie, asociarea de firme Spedition UMB și Tehnostrade - ambele controlate de Umbrărescu - a finalizat proiectarea pentru centura de ocolire a Bacăului, care a fost avizată de CNAIR. Lucrările fuseseră estimate la 773.650.651 lei fără TVA, valoarea totală finală a contractului câștigat de Umbrărescu în ianuarie fiind de 668.330.294,63 lei fără TVA. Detalii, aici.

Firește, dat fiind că a estimat lucrările avansate la 30%, Cuc s-a grăbit să profețească: „Moldova va avea Autostradă!!!”. Acesta în contextul în care Centura Ocolitoare a Municipiului Bacău este parte a Autostrăzii Moldova.

„Așa cum mă așteptam, este un proiect care evoluează pozitiv, antreprenorul este mobilizat. Într-adevăr mi-a spus că a fost ușor afectat de condițiile meteo, pentru că a plouat și plouă în continuare foarte des și nu lucrează la terasament așa cum și-ar dori să lucreze. Dar iată că în trei luni de zile - pentru că știm că s-a dat startul pe 15 martie la ora 15.00, și am ajuns undeva la un progres de 30% a acestui obiectiv. Deci antreprenorul este un exemplu pe care trebuie să îl urmeze toți constructorii care vor să își finalizeze în termenele stabilite lucrările așa cum trebuie. Ce s-a întâmplat și ce se întâmplă pe Centura Bacăului s-a întâmplat și la Pitești-Craiova, unde am fost chiar săptămâna asta: perioada de proiectare trebuia să se termine pe 24 iulie. Iată că noi astăzi, 4 iulie, avem stadiul fizic execuție 30%. Am spus tot timpul că vom grăbi procedura de implementare a obiectivelor de investiții. La fel s-a întâmplat și la Craiova, unde tot acest antreprenor român are lotul 2, unde am și fost săptămâna aceasta și am decis că vom ataca în primă fază Centura de la Balș, a devansat termenul de proiect tehnic cu 6 luni. Deci dacă cineva vrea, într-adevăr se poate. Și ăsta este un lucru de felicitat. Pe 15 martie când am fost aici, când am plecat de pe șantier, toată lumea a vuit că și-a luat Umbrărescu utilajele și a plecat. Ei, cei care țipau și spuneau că nu se muncește, să vină acum să spună dacă nu se muncește”, a opinat ministrul Cuc.

Adauga comentariu