VIDEO: „Mafalda” a venit la Focșani duminică, în persoana europarlamentarului Siegfried Mureșan. Acesta a afirmat încă înainte de dezbaterea pe marginea nominalizării lui Dan Nica că propunerile PSD pentru comisarul european „nu vor fi acceptate”

Adevărate profeții s-au rostit duminică la Focșani, cu ocazia vizitei pe care liberalii vrânceni au primit-o de la centru. În contextul nominalizării pentru funcția de Comisar European, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a afirmat că niciodată PSD nu va reuși să își instaleze unul dintre oamenii deja propuși. Referirea era clară la Dan Nica, propunerea PSD după respingerea Rovanei Plumb. Aseară, în presă au apărut informații conform cărora Nica ar fi fost refuzat, însă Mihai Fifor a ținut să asigure că nu este un capăt de țară, „presupunând prin absurd că Nica ar fi respins”.

„Nu este niciun fel de problemă. Există și o a doua propunere, unii spun de rezervă, noi îi spunem că este a doua propunere aprobată de CEx. Suntem în grafica exactă, așa cum ne-am propus. Să nu ne grăbim, Dan Nica nu a fost respins, sunt greșeli de interpretare total nefericite”, a declarat Secretarul general al PSD, aseară la Antena 3.

Pe de altă parte, Mureșan și-a exprimat convingerea că Guvernul PSD nu este văzut bine la nivel european, motiv pentru care niciuna din persoanele propuse pentru a prelua mandatul de comisar european nu va fi acceptată. „Este o poziție alocată României, care se cuvine țării noastre. Nominalizările făcute până acum de Viorica Dăncilă nu vor fi acceptate. Comisia Europeană preferă să intre în funcțiune cu întârziere, mai degrabă decât să aibă un pesedist în rândurile sale”, a afirmat europarlamentarul Mureșan.

Liberalul a dat exemplul Rovanei Plumb, care „nu s-a luptat cu nimeni”, dar a ieșit pe locul doi, făcând o paralelă cu numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al UE, cu care PNL se laudă de parcă aceasta ar avea adeziunea semnată.

Adauga comentariu