VIDEO! Liceul de Arte din Focșani a fost inundat. Cadrele didactice spun că de vină este ENET!

Liceul de Arte „Gh. Tăttărescu” din Focșani a fost inundat după ce societatea de termoficare, ENET SA, a probat instalațiile termice, așa cum se procedează de diecare dată la începutul sezonului rece. Societatea a anunțat că va începe operațiunea pe 23 septembrie însă, din nefericire pentru instituția de învățământ, testarea rețelei din zona unde este amplasat liceul s-a făcut în weekend, atunci când în școală nu este nimeni.


Prin urmare, sâmbătă seara, când apa caldă a intrat pe conducte, trei calorifere, din tot atâtea clase, au cedat și apa a curs „voios la vale” până duminică, atunci când incidentul a fost descoperit întâmplător.


Profesorul de informatică al liceului s-a dus duminică după-amiaza la școală pentru a-și lua laptop-ul și, în momentul în care a intrat pe hol, a constatat că intrase în apă până mai sus de glezne. Cadrul didactic și-a chemat de urgență colegii și, împreună, s-au apucat să scoată apa din sălile de clase cu ce aveau la îndemână: găleți, fărașe, mopuri.


După ce au muncit două ore, și-au dat seama că situația îi depășește și că au nevoie de ajutor. Așa că au chemat elevii. Cu toții au robotit până pe la ora 21.00: au evacuat apa și au sscos parchetul.


În această dimineață, pe holul liceului, apa mai curgea din tavan în câteva găleți așezate strategic. Trei săli de clasă au fost compromise definitiv dar infiltrațiile au afectat și alte săli de clase, precum și biblioteca. Cadrele didactice spun că nu au fost anunțate de intenția ENET de a testa rețelele în zilele de weekend pentru a asigura permanența, lucru prin care s-ar fi putut evita inundarea unei întregi clădiri.


Directorul ENET, Manole Merchea, este de altă părere. El spune că, în ceea ce-i privește, și-au făcut datoria de a anunța data când vor începe testarea rețelelor și că vina este a celor de la Liceul de Arte pentru că nu au lăsat caloriferele în bună regulă.


Conducerea instituției de învățământ spune că programul educațional nu a fost afectat și că elevii din clasele distruse învață acum în alte săli. De altfel, primăria și-a arătat disponibilitatea de a plăti lucrările de reparație, însă procesul va fi destul de anevoios având în vedere că timpul nefavorabil a început să-și intre în drepturi.

Adauga comentariu