Video: Deșeurile vor fi aruncate la pubelele din oraș doar pe bază de card. Până acolo însă, primarul pune la cale un proiect pilot în cadrul căruia deșeurile vor fi colectate selectiv, pe zile

La un moment dat, se va face colectare selectivă a gunoiului și în Focșani, iar fiecare locuitor va plăti fix cât produce, promite primarul. Momentan însă, suntem la stadiul de proiecte, mai precis studii de fezabilitate. Primăria așteaptă varianta finală a unui proiect, în cadrul căruia se vor monta sisteme de colectare „inteligente”: de la ziua „Z”, fiecare focșănean va avea un card pe care îl va folosi atunci când va arunca deșeurile.  

Că reciclarea și colectarea nu se poate face cum trebuie a recunoscut și directorul adjunct al CUP Salubritate, Adrian Stanciu. Acesta a subliniat că societatea are posibilitatea ca, în funcție de gradul de reciclare, să se acorde fie o bonificație, fie o suprataxă. Interesul este ca reciclarea să fie mult mai eficientă, iar cantitatea de gunoi menajer să scadă, pentru că din 2020 se ajunge la 80 de lei pe tonă, față de 30 cât e în prezent, a explicat directorul adjunct.

Critici am tot auzit, dar nu doar implicarea cetățenilor e o problemă, ci și delăsarea autorităților. Deci, ce soluții sunt până la implementarea sistemului minune? Primarul promite că va testa în curând o idee într-unul din cartierele Focșaniului. Astfel, într-o zi din săptămână se va arunca doar gunoiul selectiv. „Deși foarte mulți își doresc, nu avem sistemul necesar”, a recunoscut Cristi Valentin Misăilă.

Adauga comentariu