VIDEO! Departamentul de Stat al SUA implicat într-un proiect derulat în Vrancea!

Aurora Martin este inițiatorul unui proiect unic la nivel național, proiect ce are ca obiectiv lupta împotriva traficului de persoane. Cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Aurora Martin a creat un muzeu mobil al victimelor rețelelor și traficanților de persoane. Astfel, un microbuz țiplat cu mesaje sugestive ce atrag atenția asupra acestui flagel va străbate drumurile Vrancei, apoi toată țară, ducând cu el poveștile unor tinere care au căzut pradă rețelelor de trafic.


Ideea i-a venit Aurorei Martin în timp ce se afla în SUA unde participa la un proiect coordonat de Departamentul de Stat. Vizitând „Freedom Center” din Cincinnati, a onservat că un întreg etaj al muzeului era dedicat sclaviei moderne, lucru pe care România și chiar statele din Sud-Estul Europei nu-l au.


„Atunci m-am gândit că nu numai în România, ci chiar în tot Sud-Estul Europei nu avem așa ceva, și cât de important ar fi pentru că din Sud-Estul Europei provin cele mai multe victime ale traficului de persoane. România este în top, când vorbim de traficul de persoane, este o țară – sursă pentru traficanți.


Atunci am spus că trebuie să fac un astfel de muzeu în România, numai că făcând un muzeu este limitat accesul persoanelor de zona geografică. Am zis că acest muzeu trebuie să ajungă la potențialele victime, acest muzeu trebuie să ajungă în satele românești, în orașele mici acolo unde lipsa de mijloace financiare corelată cu lipsa de informare vulnerabilizează persoanele, copii, adolescenții, tinerii, făcându-i să devină victime ușoare ale traficanților”, ne-a spus Aurora Martin.


În județul Vrancea se derulează proiectul pilot, urmând ca încet, să se extindă la nivelul întregii țări. Muzeul mobil a poposit vineri în curte școlii din Dumbrăveni și apoi în cea a Căminului Cultural din Cândești iar astăzi microbuzul a poposit la Liceul Pedagogic din Focșani. Aici, rând pe rând, elevii au intrat în microbuz și au auzit cu urechile lor poveștile traumatizante ale câtorva tinere care au trăit un adevărat coșmar, traficate unor rețele de prostituție.

Adauga comentariu