VIDEO! Circ la UPU: „Eu stau în fața spitalului, așa!”

Un nou clip filmat la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani face furori pe Facebook. În filmuleț apare un bărbat așezat pe jos, în holul de la Unitatea Primiri Urgențe, căruia aparent îi este refuzat dreptul la a primi tratament. Însă în video se pot vedea și că mai multe cadre medicale care încearcă să îl convingă să urce în cărucior, fără rezultat.

Să vină de la drepturile omului și de la Ministerul Sănătății. Dacă sunt țigan... nu mă luați așa în râs. M-a ținut pe scaun așa, 20 de minute. Am hepatita C, eu sunt pe pat de moarte, voi nu știți”, se poate auzi pacientul pe filmare.

În cadru apare la un moment dat o asistentă, care îl roagă pe cel care filma să oprească înregistrarea, acestuia explicându-i-se că pacientul a fugit de pe masa de operație.

Are dreptate, uitați în ce hal este omul și nu îl ajutați. Așa moare omul la voi... luați-l, faceți-i un calmant...”, spune cel care filmează.

Clipul a fost postat pe Facebook în „live”, de un anume „bombardieru.bombardieru”, iar reacțiile negative nu au întârziat să apară, în comentarii. Până la această oră, clipul are peste 5.000 de distribuiri și 236 K vizualizări. „Spitalul județean de urgență Focșani uitați in ce hal se tratează bolnavii mai rău ca câini distribuiți vă rog să ajunga unde trebuie ???”, este explicația dată de „bombardier.bombardieru”.

Din ce știm până acum, povestea de aseară s-a lăsat cu amenzi, și nu îndreptate împotriva spitalului sau a cadrelor medicale. Într-adevăr, pe filmare apar și oameni ai legii, chemați de cei de la UPU.

Adauga comentariu