Video! Canalul Siret - Bărăgan se transformă în depozit de gunoi! Între timp, Daea și Dăncilă promit din nou (și ei) finalizarea lucrărilor!

Veșnic neterminat, Canalul Siret – Bărăgan intră a nu știm câta oară în atenția politicienilor de la București, politicieni care nu au reușit în aproape 30 de ani să facă o autostradă în România. De data aceasta, Viorica Dăncilă, în calitate de prim ministru, și Petre Daea, în cea de ministrul al Agriculturii, vin să promită continuarea lucrărilor. Cu mult, muuuuult tupeu nemernic, după ce înaintașii de toate culorile nu au izbutit să dea în folosință doar câțiva kilometri de canal din cei aproximativ 200, se trezesc acu din păpușoaie și promit că-l termină.


În urma inundațiilor din 2012, ministrul Mediului de atunci, Rovana Plumb, declara cu patos și convingere proletară că „Prioritatea zero a noastră este continuarea lucrărilor la Canalul Siret – Bărăgan. Avem nevoie de un proiect serios deoarece această investiţie trebuie să asigure apa necesară irigaţiilor de la Bărăgan, acest grânar al nostru. De asemenea, această investiţie va însemna locuri de muncă (...)”. Ce s-a ales de prioritatea zero a guvernului USL condus de Victor Ponta? Nimic!


La începutul lui februarie 2019, responsabilitatea continuării Canalului Siret – Bărăgan este pasată de la Ministerul Apelor și pădurilor la Ministerul Agriculturii, tocmai pentru a fi, chipurile, inclus în programul național de reabilitare a infrastructurii de irigații.


Cu această ocazie, premierul Viorica Dăncilă explica că obiectivul, proiectat pe o lungime de 191 de kilometri pe raza județelor Vrancea, Brăila, Buzău și Ialomița, ar cuprinde două etape și că „Finalizarea primei etape a investiției, situată în județul Vrancea, cu o lungime de 51,5 kilometri, va permite folosirea irigațiilor pe o suprafață de aproximativ două sute de mii de hectare”.


Canalul Siret – Bărăgan va fi continuat, zice guvernul, în cadrul unui mai amplu program de investiții privind infrastructura de irigații, program ce se va întinde până în 2020. Ultimul, dar nu cel din urmă (sperăm) care atacă problema canalului, atunci când nu atacă diferite specii de păsări, este ministrul Daea.


„Anul viitor intrăm în lucru efectiv pe primii 11 kilometri. Continuăm de la kilometrul 5,7 până la 11. Atacăm prima etapă de 51,5 kilometri din canal. Dăm drumul la fonduri, suntem în proceduri în pregătirea investiției care se află în programul național dar o să atragem fonduri din afară pentru asociațiile utilizatorilor de apă. Facem Canalul și ne organizăm pentru a face organizații de udători în așa fel încât să putem accesa fonduri europene”, trăncănea la începutul lunii iulie ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Iată eforturile tuturor guvernelor din 1990 încoace: aproape 6 kilometri funcționali din 200! Vă amintiți de Victor Rebengiuc când a venit cu hârtia igienică la televizor? Ei, oare câtă au consumat ăștia de 30 de ani încoace?

 

Adauga comentariu