VIDEO! Acțiuni de amploare ale poliției vrâncene! De dimineață au fost instalate filtre la toate ieșirile din Focșani!

Update: Potrivit IPJ Vrancea, peste 25 de polițiști au participat la acțiunea din această dimineață, iar în urma celor 312 controale efectuate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.355 de lei. În cazul a trei șoferi depistați băuți le-a fost reținut permisul de conducere, fiind totodată retrase două certificate de înmatriculare. În cadrul aceleiași acțiuni a fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

„Pe str. Vâlcele din mun. Focșani a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din mun. Focșani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3,  lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Pe str. Bd. București, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Mărășești,  care conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3,  lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de  conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Pe DN 2M,  la intrarea în Focșani, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Odobești, care conducea un autoturism, având 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3,  lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Pe DN 2M,  la intrarea în Focșani, a fost depistat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din Păulești, jud. Vrancea, care efectua transport regulat de persoane pe traseul Vidra - Focșani, cu un microbuz,  având 7 pasageri în plus. A fost sancționat contravențional în baza art.148 pct.2, din HG 1396/2006, cu amendă în valoare de 870 de lei.

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din jud. Bacău, a condus o autoutilitară, având permisul de conducere suspendat. S-a întocmit dosar penal, în conformitate cu art. 335 al.2 Cod penal”, au exemplificat oamenii legii.

 

Acțiune de amploare a poliției vrâncene în această dimineață. La toate intrările în oraș au fost amplasate filtre pentru depistarea șoferilor care au consumat alcool sau substanțe psihoactive. De asemenea, au fost oprite în trafic mașinile care transportă marfă și călători.


„În această acțiune sunt implicate atât echipaje ale Poliției Rutiere cât și de Ordine Publică, precum și efective ale compartimentului specializat în delicte silvice. Până la această oră am constatat abateri la regimul rutier, cele mai grave fiind transportul de persoane peste capacitatea autovehiculelor de transport”, ne-a spus comisarul-șef Daniel Fătu.


Printre cei verificați s-au aflat șoferi cu experiență care au apreciat faptul că autoritățile derulează periodic astfel de verificări în trafic. Ei ne-au spus că doar așa unii dintre conducătorii auto pot fi disclipinați și obligați să respecte legea.

Adauga comentariu