VIDEO! 50 de tineri au adus Spiritul Crăciunului la Centrul „Sf. Sofia” din Găgești

În prag de Crăciun, peste 50 de tineri din București și Vrancea s-au hotărât să aducă un strop de fericire în inima copiilor a căror situație materială nu este una fericită. Mână de la mână, prin intermediul rețelelor de socializare, ei s-au mobilizat și au strâns bani, haine și diverse produse alimentare de bază pe care le-au dus la Centrul „Sfânta Sofia” din Găgești.

Inițiaiva acestei acțiuni umanitare a aparținut unui tânăr din Focșani, George Arnăutoiu. El ne-a povestit că a încercat să reitereze gesturile caritabile pe care le făcea când era student la București, împreună cu grupul de motocicliștidin care făcea parte. George și-a dat seama că și în Vrancea este nevoie de acte generoase din partea celor care au, poate, mai mult decât le trebuie pentru cei care nu au deloc.

După zeci de telefoane și corespondență asiduă pe rețelele de socializare cu prieteni și amici, George Arnăutoiu a reușit să strângă un grup ce a numărat peste 50 de persoane. Fiecare a donat hăinuțe, jucării și bani, s-au cumpărat alimente de bază (făină, orez, mălai, ulei, suc de roșii etc), toate acestea luând drumul unui centru din Găgești, „Sfânta Sofia”.


 

„Am scris pe Facebook, am apelat la prieteni și cunoștințe, au fost din București care au donat bani și hăinuțe. De la un ONG am primit jocuri interactive și dulciuri, de la o editură am primit peste 60 de cărți pentru cei mici, cu promisiunea că vor face și o bibliotecă.


În total, în cadrul acestei acțiuni au contribuit cam 50 de persoane și am reușit să strângem 5.500 de lei, hăinuțe plus alimente necesare: carne, cereale, ulei, orez, lapte, suc de roșii și așa mai departe. Ca o paranteză, alimentele strânse ar putea să le ajungă până prin luna martie”, ne-a spus George Arnăutoiu.


La Centrul „Sf. Sofia” din Găgești, ridicat de preotul din localitate, își află adăpostul trei femei și opt copii, însă, prin inițiativa preotului, peste 20 de micuții găsesesc acolo, în fiecare zi, câte o masă caldă. Gestul de omenie al tinerilor a fost primit cu bucurie de micuții din localitate. Împreună cu Miki și Mini, ei au cântat și s-au bucurat de venirea sărbătorilor de iarnă.


„Nu ne-am gândit să facem acest lucru pentru reclamă sau să arătăm că suntem noi grozavi. Am încercat să atragem atenția și altora că este nevoie de implicare și că sunt foarte mulți copii în Vrancea care au nevoie de ajutor”, ne-a mai spus George Arnăutoiu.

Adauga comentariu