Viceprimarul comunei Negrilești a fost „hackuit”: de pe contul său de e-mail au fost trimise documente și mesaje. Procurorii au aflat după mai bine de doi ani cine s-ar face vinovat!

Nelu Moisă, viceprimarul comunei Negrilești, este parte civilă într-un dosar penal instrumentat de procurori, în care inculpat este un actual angajat al primăriei din localitate. Costel D. este acuzat de accesul ilegal la un sistem informatic, infracțiune destul de serioasă - pentru care pedeapsa, în funcție de încadrare, poate ajunge chiar la 7 ani de închisoare. În dosarul intrat pe rolul Tribunalului Vrancea parte civilă este și Primăria Negrilești, în acest caz fiind vorba despre faptul că din instituție au fost „scoase” și mai apoi utilizate ilegal mai multe documente.

În urmă cu aproape trei ani, e-mailul viceprimarului a fost „spart”, iar cel care s-a jucat de-a hakerul i-a folosit adresa pentru a trimite mai multe mesaje legate de activitatea acestuia. La ceva timp, viceprimarul avea să afle că a trimis mesaje despre care nu avea habar. Ba, mai mult decât atât, totul ar fi culminat cu o sesizare la Agenția Națională de Integritate, făcută de asemenea sub un nume fals: persoana care aparent luase legătura cu ANI habar nu avea ceea ce „făcuse”. Cu toate acestea, documentul înaintat către ANI avea și semnătura respectivului, fără ca acesta să o fi aplicat cu mâna sa.

Pe surse, cel inculpat acum de procurori nu a avut nevoie de prea multe cunoștințe: a intrat pe laptopul din secretariat, unde existau anumite documente mai mult sau mai puțin confidențiale, s-a logat pe adresa de e-mail a viceprimarului, iar apoi a trimis mai multe mesaje la care a atașat aceste informații. Și, cel mai probabil, așa a și fost descoperit de procurori. Inițial, firește că totul a fost în stadiul de sesizare. Viceprimarul Moisă a mers și a depus o plângere în toamna anului 2016, iar mai apoi a urmat ancheta. Se pare că probele însă l-au incrimat pe un angajat în primărie, însă acesta nu a colaborat foarte mult cu organele de anchetă. În plus, acesta a refuzat testul poligraf.

Viceprimarul din Negrilești ne-a spus doar că are cunoștință că se fac cercetări într-un dosar, însă a ținut să sublinieze că nu se poate pronunța cu privire la nimic, cu atât mai mult în ceea ce privește vinovăția sau nevinovăția cuiva. Cum s-ar spune, dumnealui lasă totul în seama judecătorilor și așteaptă ca justiția să își urmeze cursul.  

Sursa foto: worldofbuzz

 

Adauga comentariu