Valerică Dorel Chitic, un nou dosar penal! În Mărășești, până și primarul vinde fier vechi

Valerică Dorel Chitic, primarul orașului Mărășești, are din nou calitatea de inculpat, după ce abia a scăpat cu o suspendare pentru conflict de interese. De această dată, primarul e acuzat de o infracțiune mai lumească... legată de un furt! Astfel, cel care conduce până la urmă destinele localnicilor din Mărășești trebuie să răspundă pentru acuzația de participație improprie la furt calificat.

Fapta datează din 2016, când Chitic, ca primar, a solicitat directorului de la Remat să trimită niște oameni pentru a tăia un hidrofor metalic aflat în zona Modruzeni. Primarul, pentru a rezolva rapid, a lăsat să se înțeleagă că hidroforul aparținea primăriei. Ghinion însă, hidroforul nu era chiar un bun al nimănui, ci era parte componentă a sistemului de irigații aflat în administrarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare.

Totul a fost bine și liniștit pentru o perioadă, primarul chiar a mers personal la fața locului în noiembrie 2016, când hidroforul a fost ciopârțit, însă ulterior a fost demarată ancheta. În dosar a mai fost cercetat și un alt angajat al primăriei, care a fost alături de Chitic la faptă, dar și un alt cetățean, acesta din urmă urmând a fi judecat pentru mărturie mincinoasă. Bărbatul de 51 de ani este acuzat că, în timpul audierilor de la parchet, a declarat că lui i-a venit ideea de a tăia și vinde hidroforul.

În final, paguba a fost făcută, hidroforul a fost vândut la fier vechi cu 4.302 lei, iar ANIF - Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Buzău Moldova Sud s-a constituit parte vătămată în dosar. La audieri, primarul Chitic a jurat că era ferm convins că acel hidrofor este în administrarea primăriei și că nu a intenționat să facă (încă) o nefăcută.

Adauga comentariu