Unde și către cine se mai duc banii administrațiilor locale. Comuna Suraia cheltuie peste 10.000 de euro pe zilele comunei. Hai, La mulți ani!

Vasile Grosu, primarul comunei Suraia, a considerat că n-ar fi rău să continue și în acest an tradiția de a sărbători câmpenește, în cel mai tradițional mod posibil, zilele comunei pe care o păstorește ca urmare a alegerilor locale din 2016. Nu știm câți locuitori or mai fi rămas în localitate, având în vedere că mulți vrânceni și-au căutat norocul în străinătate, însă puțin probabil că azi și mâine toată lumea (estimată la aproape 4.600 de suflete de recensământul din 2011) se va înghesui în buricul comunei să asiste la paranghelia organizată de edil pe bani publici.


Așadar, social-democratul (ori poate democratul-social) Vasile Grosu a scos din pușculița comunei (că doar n-o cere finanțare pe bani europeni că-l spurcă ăia la Bruselul lor) 50.000 de lei, care va să zică 10.500 de euro, bănet care va lua drumul conturilor SC JUST BEST PRODUCTION SRL, companie cu „domiciliul” în Focșani, județul Vrancea (e de-ai noștri).


În contrapartidă, firma respectivă se va griji de toate cele necesare pentru două zile de pomină: competiții sportive (la care se vor da tot soiul de premii – tricouri, șepci, role ba chiar și vreo două biciclete) și de desene pe asfalt, flori și diplome pentru cuplurile „water proof și G-Shock” (care au împlinit 50 de ani de căsătorie) și un spectacol care va aduce pe scenă nume ilustre precum Andreea Monac, Anamaria Botezatu, Doinița Fluturu cu Tomis junior și chiar Haiducii lui 7 cai (nu ăia cu Florin Piersic și Toma Caragiu). Totul se va încheia cu un foc de artificii, așa cum se practică acum pe la toate administrațiile locale.


Câte ceva despre câștigător


Ei bine, societatea care a câștigat afacerea cu primăria din Suraia are sediul social în Focșani (așa cum am mai spus), a văzut lumina zilei chiar în ianuarie 2016 și, ceea ce este mai important, aparține unei foste colege de breaslă jurnalistică, Ramona J. Descurcăreață, e clar, fosta ziaristă s-a dedicat unei activități posibil mai bănoase pentru cei cu relații în încrengătura administrațiilor publice din giudeț.


Un site de specialitate ne arată că societatea în cauză ar merge ghinișor. Are un profit frumușel în 2016 (anul cu alegeri, hehehe), respectiv 177.344 de lei declarați ca profit și 8.622 de lei datorii. În 2017 scade puțin (35.135 de lei profit și 17.573 de lei datorii) pentru ca anul trecut să termine cu 18.963 de lei profit și 38.947 creanțe. Am mai putea adăuga că, potrivit codului CAEN, societatea se ocupă cu editarea ziarelor, ceea ce înseamnă că fosta noastră colegă mai activează cumva în sfera jurnalismului electoral.


În ceea ce privește domeniul divertismentului, JUST BEST PRODUCTION a strâns de-o ciorbă anul acesta. Pe lângă Suraia, a mai ciugulit 10.500 de euro de la Ruginești, 4,120 de euro de la Vârteșcoiu, 2.700 de euro de la Poiana Cristei, aproape 14.800 de euro de la Păunești, 23.200 de euro de la Liești (Galați) și 5.000 de euro de la Negrilești, sume cu TVA.

 

Adauga comentariu