Un singur arestat din lotul contrabandiștilor de țigări prinși în flagrant miercuri

Tribunalul Vrancea a admis doar în parte solicitarea DIICOT de aseară, în ceea ce îi privește pe cei trei contrabandiști de țigări. Dintre aceștia, doar unul a fost considerat suficient de periculos pentru a fi arestat preventiv, ceilalți primind măsuri restrictive mai blânde: unul nu are voie să părăsească țara, iar celălalt e consemnat la domiciliu. Destul de important, dat fiind că se bănuiește că inculpații își puseseră la punct o mică schemă pentru a trece prin vamă țigări de contrabandă.

Ieri, IPJ Vrancea comunica că cei trei inculpați au fost prinși în flagrant în Galați, în momentul în care comercializau 1.100 pachete de țigări, încasând 7.300 lei. Oamenii legii au ridicat 176 de pachete cu țigări, tutun vrac, două cutii cu tuburi de țigarete, dispozitive pentru fabricarea țigărilor, 15 telefoane mobile și mai multe sume de bani: 18.300 lei, 650 de euro, 80 de lire sterline. Până acum, anchetatorii spun că, începând cu anul trecut, un cetățean moldovean împreună cu alți cinci bărbați și două femei ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în vânzarea țigărilor aduse din Republica Moldova pe teritoriul României.

Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventiva și în consecință: 1) Dispune arestarea preventiva a inculpatului - A. V. pe o durată de 30 de zile, începand cu data de 13 februarie 2020 şi până la data de 13 martie 2020, inclusiv. 2) Dispune faţă de inculpatul I. N. măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 30 zile, cu începere de la 14 februarie 2020 – ora 03.35 până la data de 14 martie 2020. Obligă inculpatul ca pe durata controlului judiciar să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa – Inspectoratul Județean de Poliție Galaţi – Serviciul supravegheri judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi din cauză. Stabilește organ de supraveghere Inspectoratul de Poliție al Județului Galaţi – Serviciul Supravegheri judiciare. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. 3) Dispune faţă de inculpatul B.F. măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începand cu data de 14 februarie 2020 .- ora 03.40 şi până la data de 14 martie 2020, inclusiv. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: - să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi din cauză. Stabilește organ de supraveghere Inspectoratul de Poliție al Județului Galaţi – Serviciul Supravegheri judiciare. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive”, se arată în încheierea Tribunalului Vrancea.
 

 

Adauga comentariu