Un, doi, trei, fuga după ei. Pedofilul din Galați, liberat în 2017 după ce pedeapsa i-a fost recalculată în baza Codului penal lucrat în mandatul ministrului Cătălin Predoiu, actualmente deputat. Și nici măcar liberalul nu e vinovat!

Acesta este un text pe care cu siguranță nu îl va citi nimeni. Pentru că deja TOȚI știu exact ce s-a întâmplat ieri și alaltăieri în Focșani, plus azi și în toate zilele ce vor urma. Pentru că deja au apărut în presă detalii și informații gârlă despre fiecare viol, fiecare abuz sexual, fiecare liberare condiționată și în general orice caz, cât de mic. Când se rostogolește fake-newsul, nu îl mai ia nimeni înapoi. O fi existând decență pentru a reveni cu informații adevărate și verificate după o știre falsă propagată în spațiul public, nu zic nu. Dar alea nu se văd.

Și acum să analizăm pe îndelete. Cazul pedofilului din Galați a ținut ieri prima pagină a ziarelor și a fost prime time în televiziuni. Urâtă poveste - și mai urâte detaliile, vă garantez. Pe lângă aceasta, o atenție deosebită a fost, cum era firesc, îndreptată strict asupra dezaxatului care a ademenit copilul de 9 ani pe un teren viran, pentru a-și satisface poftele.

Nu mai vorbim că la unele televiziuni a apărut informația că băiețelul a fost violat în parc, furat de lângă bunică și alte asemenea detalii absolut FALSE. Abuzul sexual este o infracțiune extrem de gravă, indiferent de cum se produce, dar nu e neapărat viol. Unii pun egal, pentru că ceea ce facem în goana după audiență și vizualizări, în ziua de azi, cred că e o activitate asemănătoare celei pe care o au fetițele de pe centură. Nu avem de ales, gen, de aici vin banii.

Cine să mai stea să caute informații, să ceară informații de la persoane avizate? Nimeni, pentru că nu e de interes. Pe același sistem a apărut și se tot menține informația potrivit căreia Tudorel Toader a fost mână în mână practic cu Dănuț Triță, pe care l-a pus în libertate după aplicarea infamului Recurs Compensatoriu.

Eu recunosc, nu le știu pe toate, nu am cum, nu am de unde. Nu am studii de specialitate. Dar știu a întreba pe cine se pricepe cu adevărat. Și așa am aflat următoarele informații ADEVĂRATE.

Dănuț Triță nu a fost condamnat în 2014, ci în 2009. Sentința din 2014 se referă la altceva: aplicarea legii mai favorabile, în speță noul Cod penal. Cod penal care, ce să vezi? Nu e dom’le vina pesedeului, din contră. A fost lucrat pe vremea ilustrului Cătălin Predoiu, ministru al Justiției pe filiera PDL câțiva ani, actualmente deputat PNL. Nu vorbesc pe supoziții, în caz că are cineva ceva de comentat:

E adevărat, noul Cod penal a intrat în vigoare pe vremea unui alt ilustru, de la partidul cu plăcuțele de înmatriculare suedeze. Anul 2014, mai exact:

Mai departe, în ceea ce privește hățișul legislației, sentința de liberare dă câteva informații de bază. Sau mai bine spus, bunul simț. Ar fi fost ilogic ca un om condamnat la peste 10 ani pentru viol (12 în cazul dezaxatului din Galați) să fie liberat după doar 3 ani executați, fie și în baza Legii 169/2017, cum se numește de fapt Recursul Compensatoriu. Vrem să dăm vina pe Tudorel Toader și pe ciuma roșie, dar uneori e mai sigur să ne informăm. Sau măcar să gândim de unii singuri. Triță a executat 8 ani din cei 12 calculați după intrarea în vigoare a noului Cod penal. Trebuia să iasă din penitenciar în 2021, a ieșit pe fracție în 2017. Firește, pedeapsa nu e mare pentru ceea ce a făcut. Nu e mare, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în Focșani. Însă Triță ar fi ieșit din penitenciar și fără legea pusă în scenă de Tudorel Toader. A scris asta cineva ieri? Eu, dar nu contează.

Adauga comentariu