ULTIMĂ ORĂ! Se restricționează accesul în piețe, Piața Obor se închide, iar transportul public nu va funcționa în weekend. În oraș, inclusiv în scările de bloc, va începe dezinfecția

Noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la nivelul municipiului. Dată fiind situația actuală, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a municipiului Focșani, întrunit astăzi, a decis că restricțiile existente până acum în Focșani trebuie regândite. Începând de mâine, niciun autobuz aparținând Tranport Public nu va mai circula în weekend, iar în timpul săptămânii mijloacele de transport vor deservi doar persoanele care merg la serviciu, în intervalul orar 05.00 - 08.00 și 14.00 - 17.00. Tot legat de transport este un punct în hotărârea adoptată azi care stabilește că „mașinile destinate transportului în regim de taxi vor putea transporta maxim două persoane. Se recomandă operatorilor de transport în regim de taxi ca, pentru cadrele medicale, asistenți, infirmieri care se deplasează de la locul de domiciliu la locul de muncă și retur să nu se perceapă tarife”.

Modificări sunt și în ceea ce privește activitatea din piețe. Până acum, soluția a fost ca spațiile și boxele să fie dezinfectate, însă de luni va fi restricționat accesul. Astfel, potrivit hotărârii CLSU, tarabele exterioare de pe trotuarele străzilor Piața Moldovei și Mare a Unirii vor fi desființate, iar în zona boxelor de carne din Piața centrală se va limita accesul, în sensul că vor fi amplasate garduri tip jandarmerie, cu doar două intrări/ ieșiri. Potrivit hotărârii, cel mult 30 de persoane vor avea acces în interior, aceasta fiind regula și pentru Piața Sud.  

În zona Pieței interioare ușile de acces vor fi închise, fiind organizate doar două intrări/ ieșiri. Numărul de persoane care au acces va fi de maxim 30. Tarabele exterioare amplasate pe strada Greva de la Grivița vor fi împrejmuite, având doar două căi de acces, una dinspre intersecția cu strada Piața Moldovei și una la intersecția cu strada Mare a Unirii.

În Piața Sud accesul va fi restricționat, fiind organizate doar două intrări/ ieșiri. Se suspendă temporar orice activitate comercială în Piața Obor, pe toată perioada stării de urgență. Măsura se aplică începând cu data de 28.03.2020”, se arată în hotărâre, cu precizarea că programul de funcționare din piețele care rămân deschise va fi de la 07.00 la 18.00 în timpul săptămânii și de la 07.00 la 14.00 în weekend. În continuare, zonele vor fi permanent dezinfectate.

În Primăria Focșani nu mai intră nimeni, s-a decis azi. Funcționarii vor lucra în continuare, însă nu direct cu publicul. Nu vă faceți griji pentru impozite și taxe, pentru că termenele au fost amânate. Dar dacă vreți să vă achitați totuși de datorii, o puteți face online. Tot online se va purta și corespondența pentru înmatricularea mașinilor. Totuși, pentru cei care au nevoie neapărat să plătească dări și nu o pot face online, un ghișeu va fi deschis zilnic pentru cîteva ore la primărie.

Toate documentele vor fi comunicate online pe adresa de e-mail - primaria@focsani.info. În situația în care documentele nu pot fi comunicate online, la intrarea în sediul Primăriei va fi amplasată o cutie specială unde persoanele vor putea lăsa documente destinate instituției. Corespondența va fi preluată zilnic, la ora 12.00 și la terminarea programului, urmând ca după dezinfectare să fie înregistrate și repartizate spre soluționare. Numerele de înregistrare vor fi comunicate ulterior la numerele de telefon sau adresele de mail menționate în documentele depuse”, se mai arată în hotărâre.

O altă decizie importantă este legată de dezinfecția orașului: „Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, în colaborare cu SC CUP Salubritate SA Focșani vor spăla și dezinfecta suprafețele carosabile și pietonale... Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani va asigura dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Focșani... prioritate vor avea scările de bloc unde locuiesc cetățeni pentru care s-a confirmat infectarea cu COVID-19”.

Un alt punct vizează activitatea Parking: pe toată perioada stării de urgență se sistează plata taxei de parcare în parcările cu plată.

Adauga comentariu