Turiști din Brăila, salvați după ce li s-a făcut rău în Golul Roibului

Jandarmii vrânceni au intervenit în această dimineață pentru a găsi doi turiști din Brăila, după ce acestora li s-a făcut rău și nu au mai putut continua traseul pe Cheile Tișiței.

"La orele 05.55, am fost solicitați de către I.S.U.J. Vrancea să acordăm sprijin unui echipaj de ambulanță, pe traseul Cheile Tișiței, pentru găsirea a două persoane epuizate fizic pe traseul turistic în punctul Golul Roibului. La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi montani care a găsit persoanele în cauză, în jurul orei 08.07. Este vorba despre două persoane de sex masculin, în vârstă de 49, din municipiul Brăila, care, aflându-se în stațiunea Lepșa cu mai mulți prieteni, s-au hotărât să urmeze un traseu turistic montan, încă de sâmbătă, 06.07.2019.

Seara, ajunși în punctul Golul Roibului, au campat, iar astăzi dimineață când au dorit să continue traseul unuia dintre cei doi i s-a făcut rău și nu a mai putut continua călătoria, apelând 112 pentru a fi salvați. Echipajul de jandarmi montani, împreună și cu un echipaj de la Salvamont Vrancea, i-au dus pe cei doi turiști la ambulanță pentru a li se acorda îngrijiri medicale. Persoanele sunt în afara oricărui pericol, fiind preluate de la echipajul de ambulanță de către prietenii lor. Antrenamentele pentru astfel de situații, le - au permis jandarmilor montani să acopere eficient zona și, totodată, pe această cale, Jandarmeria Vrancea, face apel ca toți turiștii să respecte indicațiile jandarmilor montani și a echipelor de salvatori montani și să nu se abată de la traseele turistice marcate", a transmis IJJ Vrancea.

Adauga comentariu