Tudorel Toader și ambasadorul României la Moscova sunt așteptați la Vulturu. În acest sfârșit de săptămână sunt serbate zilele comunei

Sfârșitul acestei săptămâni va fi unul aglomerat pentru comunitatea din Vulturu. Fii și fiicele satului, indiferent de vârstă, așteaptă cu nerăbdare sărbătoarea tradițională a zilelor comunei ce va avea loc pe parcursul a două zile lungi, respectiv 16 și 17 august. Primarul comunei și-a spălat și apretat eșarfa tricoloră pentru discursul patriotic pe care-l va rosti în debutul festivităților.


Trebuie să știți că edilul a fost extrem de cumpătat. Ne-a spus că anul acesta manifestările artistice sunt organizate aproape în totalitate cu forțe proprii. De fapt, singurul artist adus din afară și plătit din buget va fi Steliana Sima, pentru care edilul a scosde la buget 1.800 de euro.


„Am pregătit ca în fiecare an o activitate culturală, Corul Rapsodia Vultureană, dansuri, fanfară, activități pentru copii – o competiție de fotbal...Facem cam 90 la sută cu forțe proprii și de aceea am cheltuit foarte puțin. Nu aducem șapte sau opt artiști, aducem și noi unul, consacrat”, ne-a spus edilul Nicușor Păcuraru.


Sărbătoarea comunei implică însă și alte costuri. Primarul a comandat o sută de stegulețe de hârtie ce vor costa 40 de euro, dar va închiria și 300 de scaune pentru invitați, bani care vor intra în buzunarul cunoscutei societăți CASPRO PUBLICITATE, firmă cu trecere la multe administrații locale PSD, inclusiv cea a Focșaniului de unde suge mai ceva ca un țânțar tigru.

 
Ca să fie sigur că nu dă rateuri în ceea ce privește sonorizarea, administrația locală a pompat 650 de euro în reparația unui sistem audio dar a cumpărat și unul nou pe care a dat 13.200 de euro. Societatea care se va ocupa de toate astea este MEGAVISION PRO din județul Ilfov.


Sâmbătă vor avea loc activitățile sportive iar duminică cele culturale și artistice. La ora 14 este programată slujba după care va avea loc o întâlnire cu fiii satului. La petrecerea de la Vulturu sunt invitate trei ansambluri folclorice, două din județele Tulcea și Brăila și va exista o paradă a portului popular. Primarul Nicușor Păcuraru ne-a mai spus că la sfârșitul acestei săptămâni sunt așteptați doi fii ai satului în persoana fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, și a ambasadorului României la Moscova, ES Vasile Soare.

 

Adauga comentariu