Trimis în judecată pentru tentativă de omor, inculpatul nu își aduce aminte mare lucru, deoarece era beat. Cel rănit a avut sânge rece și și-a scos singur cuțitul din abdomen: „Ai dat să mă omori!”

Procurorii au finalizat ancheta în cazul tentativei de omor de la Dumitrești, din luna iunie a acestui an. Valerică G., 50 de ani, din Dumitrești, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, măsura fiind luată în instanță la două zile după incident. În fața anchetatorilor, bărbatul a avut o atitudine sinceră. Cu toate acestea, vrânceanul a explicat că nu își poate aminti mare lucru din ce s-a întâmplat, cel mai probabil din cauză că băuse înainte de faptă.

Însă anchetatorii au reușit să stabilească împrejurările în care s-a produs fapta cu ajutorul declarațiilor martorilor și a părții vătămate. Incidentul a avut loc într-un magazin din Dumitrești, unde fatalitatea a fost ca inculpatul și partea vătămată să se întâlnească și să schimbe câteva cuvinte. Totul a pornit după ce inculpatul l-a întrebat pe Viorel U., parte vătămată, dacă are ceva personal cu el: „Băi, Vili, ce ai tu cu mine, ce rău ți-am făcut eu ție?”. Și, chiar dacă partea vătămată a încercat să îi explice că nu are nimic de împărțit, inculpatul ar fi scos un cuțit din șosetă și l-a lovit în abdomen.

Deși rănit, Viorel U. a avut sânge rece, și-a scos singur cuțitul din abdomen și chiar a strigat către agresor: „Ai dat să mă omori!”. Ba chiar a reușit să îl imobilizeze pentru scurt timp pe agresor, însă cel care l-a dezarmat pe inculpat a fost chiar fratele acestuia, care a și predat cuțitul echipajului de poliție sosit la locul incidentului. Ulterior, fratele părții vătămate a fost cel care a rămas cu inculpatul până acesta a fost ridicat de poliție.

În timpul anchetei, inculpatul a recunoscut că a avut un conflict cu partea vătămată, însă a spus că nu își mai amintește toate detaliile. Acesta nu este la prima faptă de acest gen. În trecut, Valerică G. a mai fost condamnat pentru o faptă similară, comisă tot pe fondul consumului de alcool. La acea dată, inculpatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Acum, procurorii au reținut că rănile suferite de partea vătămată i-au pus viața în primejdie, în condițiile în care Viorel U. a fost supus unei intervenții chirurgicale. În timpul anchetei, partea vătămată a precizat că vrea și ca inculpatul să îl despăgubească cu 30.000 de euro.

Adauga comentariu