„Tot ce e bun în viață e imoral, ilegal sau îngrașă”. Cum a ajuns firma familiei consilierului local Nistoroiu să execute în cartierul Laminorul lucrări plătite de municipalitate. Alexandru Nistoroiu, fratele de pe utilaj: „Numai voi nu mai erați!” Video

Se lucrează cu spor în cartierul Laminorul, unde cât de curând localnicii vor beneficia de avantajele civilizației: conductă cu gaze naturale. Dacă cei din Mândrești stau cu ochii în soare de ani de zile pentru așa ceva, în cartierul Laminorul lucrurile s-au mișcat mult mai repede. Lucrarea ar trebui să fie gata la anul, iar muncitorii de la Arena Com, societatea care se ocupă de tot, nu se joacă de-a Doreii. Arena Com a prins lucrări ca proiectant general, constructor - antreprenor general, și constructor - pentru instalații. Bașca, pe utilaj poate fi văzut ocazional nimeni altul decât consilierul local Alexandru Nistoroiu, al cărui frate conduce cu mână de fier Arena Com, după ce tatăl celor doi, fostul consilier local și viceprimar PSD Neagu Nistoroiu, s-a retras din societate.

Și, cum afacerile și lucrările se transmit din tată în fiu, Arena Com a fost societatea considerată cea mai potrivită pentru a băga țevile de gaz prin cartier. Nu e ilegal că un consilier local lucrează de zor pe banii primăriei, până la urmă. Poate doar imoral și cu siguranță îngrașă ...conturile.

Primarul Cristi Valentin Misăilă ne-a confirmat că lucrările efectuate de Arena Com sunt cu adevărat plătite în parte de municipalitate.

„Investiția, la care municipalitatea contribuie cu 547.000 lei presupune racordarea (accesul) la sistemul de distribuție a gazelor naturale prin extinderea conductei de distribuție pentru străzile Militari, Mugur, Constantin Brîncoveanu, Laminorul și Fundătura Militari.

Astfel, se va introduce o conductă de gaze ce va avea o lungime totală de aproape 2.000 de metri liniari, din care: strada Mugur - 628 ml; strada Constantin Brâncoveanu - 403 ml; Fundătura Militari - 40 ml; strada Militari - 202 ml și strada Laminorul - 711 ml. Practic, prin acest proiect, asigurăm confortul necesar locuitorilor de pe aceste străzi prin posibilitatea branșării la noua conductă de gaze”, se arăta într-o postare din martie de pe pagina de Facebook a primarului.

Primarul a ținut să ne precizeze că Alexandru Nistoroiu, colegul său de partid, s-a abținut de la votul proiectului, atunci când a trecut prin CL Focșani. Ba, mai mult decât atât, acesta nici nu are drept de decizie în Arena Com, ci doar fratele acestuia. Ceea ce știam deja! Alexandru Nistoroiu doar ia salariu de la Arena Com, ca orice alt angajat. 

De la vot s-au abținut și consilierii Mihai Nedelcu (PSD) și Emanuel Gongu (independent), pe principiul că nu voiau să decidă cine ia și cum se împarte cașcavalul la încredințarea lucrărilor în cartierul în care au domiciliile. Cert e că la ieșirea din Focșani se bagă în sfârșit gaze naturale, ceea ce e locuitorii de la Mândrești încă mai speră.

Una peste alta, jos pălăria pentru domnul consilier Nistoroiu, căruia nu i se aplică principiul „doi cu sapa, cinci cu mapa”, ba dimpotrivă. Azi, înainte de o istovitoare ședință de CL și pe o căldură infernală, dumnealui lărgea cu spor groapa pentru țevi, iar colegii săi erau la „verificare”.

Inițial a părut timid și ne-a spus că nu are „nicio treabă”, dar că treaba merge „foarte bine”. „Ați aflat voi acum și ați venit... repede”. Când a auzit că suntem de la Știri de Focșani i s-a părut că este „superb”: „Numai voi nu mai erați”. Alexandru Nistoroiu a fost destul de scump la vorbă atunci când l-am întrebat despre modul în care a fost atribuit contractul și cine face plata: ne-a trimis la panoul din capătul străzii. Panou pe care, fie vorba între noi, îl urmărim de câteva luni și pe care nu scrie astfel de informații!

Adauga comentariu