Toate structurile MAI din Vrancea și-au intensificat activitatea. În județ avem 77 de persoane în carantină și 1.749 în autoizolare

Tot mai multe persoane din județ sunt verificate de autorități, până la dispariția suspiciunii că ar putea fi purtători ai temutului COVID-19. Potrivit surselor oficiale, astăzi sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea 1.749 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 336 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore. Alte 77 de persoane sunt în carantină instituționalizată. 

De aseară au început verificările în conformitate cu Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020, astfel că echipaje mixte de polițiști, jandarmi din cadrul IJJ Vrancea, precum și polițiști locali au efectuat acţiuni pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică. Pe lângă cele comunicate deja de IPJ Vrancea, fiecare structură a MAI a avut și propriile activități.

„Inspectoratul Situațiilor de Urgență Vrancea a  executat 5 misiuni cu 23 pompieri astfel: 1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu persoanele izolate la domiciliu, respectiv carantinate către instituțiile cu atribuții la nivelul județului; 1 misiune cu 4 pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul CJCCI Vrancea; 1 misiune cu 4 pompieri si 1 auto pentru asigurarea, verificarea și întreținerea echipamentelor și materialelor puse la dispoziția Spitalului de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani în vederea efectuării pre-triajului persoanelor care se prezintă la UPU-SMURD; 1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea suportului tehnic/operațional privind funcționarea echipamentelor și mijloacelor specifice din cadrul CJCCI Vrancea; 1 misiune cu 5 pompieri și un auto privind transportul de echipamente de protecție și aparate de decontaminare de la sediul ISU Vn la SAJ Vrancea și subunitățile ISU Vn; 1 misiune de asigurare logistică cu 5 subofițeri pentru preluarea echipamentului de protecție conform Dispoziție DSU nr. 540 din 23.03.2020.  

Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea a efectuat 37 misiuni cu 145 de cadre astfel: 14 misiuni privind verificare respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu cu 91 cadre; 3misiuni asigurare ordine publică centre de carantină cu 6 cadre; 6 misiuni însoțire transport persoane către centrul de carantină cu 12 cadre; 6 misiuni însoțire transport persoane în tranzit cu 12 cadre; 3 misiune monitorizare zonă de interes operativ/ zone aglomerate în orașele Focșani, Adjud, Panciu cu 9 cadre; 1 misiune monitorizare zone interes operativ și restricționare acces în zona Crâng Petrești cu 2 cadre; 3 misiuni monitorizare zone îmbarcare/ debarcare în/ din mijloacele de transport în comun cu 9 cadre; 1 misiune pentru centralizarea corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional decizional la nivelul CJCCI VN cu 4 cadre.   

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a efectuat 142 misiuni cu 280 de cadre  asfel: 90 misiuni privind verificare respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu; 2 misiuni de menținere a ordinii la unități de carantinnă; 6 misiuni de depistare a persoanelor care se sustrag din izolare; 4 misiuni de fluidizare a circulației; 30 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdicțiilor impuse; 8 misiuni sprijin DSP Vrancea; 2 alte misiuni.                                                                                                                                                                                                                             

Pe timpul desfășurării misiunilor de mai sus nu au fost întâmpinate probleme”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică  


La nivel național, de aseară și până acum au fost plasate în carantină instituționalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare, în timp ce pentru patru persoane aflate în carantină, care au părăsit locația în care au fost plasate, a fost dispusă măsura carantinării pentru alte 14 zile. 

„Începând de aseară, de la ora 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive referitoare la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile dedesfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelorși animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de ladistanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistențapersoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie și deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Reiterăm faptul că, începând din data de 23 martie a.c., în intervalul orar 22.00 – 06.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 decazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara,19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 depersoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, se arată în aceeași informare.


Adauga comentariu