Suma enormă donată de o amărâtă de consilieră pentru campania la europarlamentare. Venituri de 19.000 de euro, contribuție de 300.000 de euro!

Ana Maria Dimitriu a fost în top 10 candidați la europarlamentare, în ceea ce privește suma cu care a contribuit în campania electorală pentru alegerile în Parlamentul European din 26 mai 2019. Focșăneanca este consilier local și a fost unul dintre candidați, la capitolul „și alții”, dat fiind că locul pe care fusese nominalizată nu era unul eligibil pentru un fotoliu de europarlamentar. Însă acel loc 15 nu a oprit-o pe Ana Dimitriu să doneze o sumă enormă în campanie. Consilierul liberal a contribuit cu 1.400.000 de lei, fiind ca statistică pe un loc 5 al candidaților cu dare de mână (Lungu Vasile Cristian (PMP) – 1.558.600 lei; Luca Sigina Ana Maria (PRO România) – 1.550.000 lei; Puşcaşu Geanina Cristina (PRO România) – 1.500.000 lei; Cosmin Cristian (PRO România) -1.500.000 lei). PDF icon situatia-contributiilor-declarate-in-campania-electorala-pentru-alegerea-membrilor-din-romania-in-pe-2019.pdf

Clar domnișoara consilier local nu are bani strânși sau vreo mătușă Tamara, însă a promis că totul se va clarifica anul viitor pe această vreme. Până atunci, ne-a explicat că ar fi făcut orice (sau aproape orice) ca să ridice șansele colegilor liberali la alegeri:„Pentru a „bate” PSD, ceea ce am și făcut”.

„Nu spun că doar asta a contat, dar am dat acești bani pentru a putea avea materiale suficiente de campanie. Iar ei nu și-au permis pentru că nu au bani curați. Au și ei bani, dar sunt „negri”, pe care nu îi pot justifica - au pe numele fratelui, surorii, mamei... ”

Eu nici nu aveam cum să menționez acești bani, pentru că ultima declarație de avere este aferentă anului 2018. Aceste informații vor apărea pe declarația anului viitor. Dar nu e niciun secret și e normal să fie așa: banii vin dintr-un împrumut, de la o persoană fizică. Suma respectivă o voi primi înapoi de la AEP. Nu știu când se va întâmpla asta, pentru că anul acesta este și campania la prezidențiale și atunci e posibil ca lucrurile să se miște mai greu. Chiar nu știu să spun acum. Nu este vorba despre bani publici, așa cum s-a speculat, ci sunt bani privați. Nu văd unde ar fi o problemă să dai bani la partid în campanie, mai ales că sunt privați”, ne-a spus consilierul Dimitriu.

Veniturile pe 2018, conform declarației completate în calitate de candidat la Parlamentul European, au venit din trei surse. Astfel, aceasta a avut salariul de director - 13.944 lei de la societatea sa, salariul de la Camera Deputaților - unde este consultant parlamentar lui Ion Ștefan - 1.144 lei, plus indemnizațiile de la CL Focșani - 11.333 lei. Totodată, Ana Maria Dimitriu a avut dividente de la societatea sa, Rurotrust Business Consulting, în sumă de 62.539 lei. Consilierul nu are mai nimic pe persoană fizică, în afara unui autoturism Volswagen fabricat în 2003, achiziționat în 2017.

Adauga comentariu