Secția TBC a Spitalului Județean Vrancea va fi cosmetizată și reabilitată termic cu aproape un milion de euro! Banii sunt de la frații din UE!

Reabilitarea Secției de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Vrancea intră cumva în linie dreaptă, dacă am putea așa. Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație lucrările, acestea ridicându-se la 4.220.772 de lei fără TVA, adică aproape 900.000 de euro.


Clădirea a fost terminată și dată în folosință în 1986, fiind cea mai mare secție a Spitalului Județean „Sf. Pantelimon”. Iată că după mai bine de 30 de ani autoritățile s-au gândit să pună în mișcare căruța și să execute facă ceva pentru această secție care nu a fost renovată niciodată.


Fondurile necesare acestor lucrări, care nu vor fi numai de reabilitare energetică, așa cum se arată succint în anunțul licitației, provin de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, contractul de finanțare având o valoare de 5.787.743 de lei, din care suma eligibilă de 4.164.296 lei.


Pe la finalul lunii februarie a acestui an, reprezentanții consiliului județean, respectiv Daniela Negulescu, ne asigura că pe lângă lucrările de reabiltare termică „sunt și alte lucrări care vor fi făcute, mă refer la instalația electrică, sanitară, la schimbarea tâmplăriei și acoperișului”.


Pe lângă aceste lucrări, în cadrul proiectului se mai are în vederea reabilitarea termică a sistemului de încălzire dar și multe altele. Se va instala și o pompă de căldură iar pereții vor fi izolați corespunzător. Pe scurt, la începutul anului 2021, Secția de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Județean va arăta ca nouă sau cel puțin așa ne spun autoritățile județene. Oricum, bănuim că este doar o soluție de moment întrucât în cinci ani vom avea un spital nou- nouț, așa după cum ne-a spus domnul președinte al CJ Vrancea, Marian Oprișan.

 

Adauga comentariu