Șase femei și un bărbat, trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări. Aceștia se aprovizionau de la un grup deja condamnat în primă instanță

Procurorii au finalizat ancheta în cazul a șapte persoane acuzate de contrabandă cu țigări, infracțiunile fiind comise în urmă cu patru, cinci ani. Din informațiile furnizate de anchetatori, o parte din cele șapte persoane trimise în judecată ar avea legătură cu dosarul lui Dorel German, focșăneanul condamnat în primă fază pentru pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată, în concurs real. În sarcina acestuia se reţinuse că, împreună cu alte persoane - cetăţeni români şi ucrainieni, a constituit un grup infracţional organizat „în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin sâvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, provenite din Ucraina”. La vremea respectivă, se reținuse că ţigările erau preluate din zona judeţului Suceava, fiind apoi transportate pe raza municipiilor Focşani şi Adjud unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de către liderul grupării. Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate en detail în pieţele din cele două localităţi, dar şi în Oneşti şi Galaţi.

Legat de această poveste, în dosarul trimis în instanță zilele trecute vor fi judecate șase femei și un bărbat. Daniela I. (36 de ani) este acuzată că în aprilie 2015 a deținut în scopul vânzării 14 pachete de țigări de diferite mărci, pe care încerca să le vândă, iar între 2014 - 2015 a avut 300 de cartușe de țigări, despre care știa că provin din contrabandă. Din rechizitoriu reiese că țigările fuseseră luate de la German, iar inculpata și alte trei persoane încercau să le vândă. În cazul acesteia, procurorii au reținut un prejudiciu de peste 46.500 lei, care a rămas neachitat. Bîrlădeanul Vasilică I., de 45 de ani, este acuzat că a deținut între februarie și martie 2015 nu mai puțin de 800 de pachete de țigări în scopul vânzării, țigări pe care le cumpărase tot de la German. În total, acestui inculpat i-a fost reținut un prejudiciu de aproximativ 12.000 lei, din care a achitat 9.800 lei.

A treia inculpată din dosar este Angela M., poreclită „Dulce”. Tânăra de 33 de ani este acuzată că avea 1.200 de pachete de țigări, de diferite mărci, cumpărate de la concubina lui German - Gina „Papi” Stănescu, prejudiciul reținut fiind de peste 2.000 de lei. Aceasta a încercat să vândă țigările prin intermediul mai multor persoane, inclusiv cu o altă inculpată, Vișinica C. La rândul său, Vișinica C. (32 ani), din Onești, va răspunde pentru contrabandă cu țigări. În rechizitoriu se arată că aceasta a deținut în scopul vânzării, între decembrie 2014 și aprilie 2015, 600 de pachete de țigări, cumpărate de la Gina Stănescu. Aceasta a vândut țigările în Piața Onești, prejudiciul reținut fiind de 9.690 lei.

O altă inculpată este Mariana M., de 48 de ani, din Târgoviște, singura care a achitat integral prejudiciul. Aceasta a deținut în aprilie 2015 scopul vânzării 230 de pachete de țigări, în valoare de aproximativ 2.600 de lei. La aceeași dată a deținut tutun și focșăneanca Ortansa C. (44 ani): 82 de pachete de țigări, din care o parte ar fi fost cumpărate de la German. În cazul acesteia, prejudiciul a fost calculat la un pic peste 1.200 de lei, din care femeia a achitat 377 de lei. Ultima inculpată este Daniela M. (40 de ani), din Focșani. Aceasta a deținut la aceeași dată 139 de pachete de țigări fără timbru sau cu timbru din Ucraina, parte din acestea fiind cumpărate de la German. Prejudiciul reținut a fost în jur de 2.000 de lei, din care a achitat 555 lei.

Adauga comentariu