Reguli noi pentru obținerea cazierelor judiciare

Cetățenii vrânceni sunt anunțați de IPJ Vrancea că eliberarea cazierelor a suferit anumite modificări din cauza instaurării sării de urgență. Așadar, cei care nu au o urgență extremă pentru obținerea documentelor respective sunt sfătuiți să apeleze la calculator. Practic, eliberarea cazierelor la gișeu ca și până va mai fi posibilă doar după ridicarea restricțiilor.


„Facem apel la cetățeni să dea dovadă de înțelegere, responsabilitate și să respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi. Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.


Cetățenii mai trebuie să știe că, prin lege, valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile publice care expiră în perioada stării de urgență vor putea fi folosite în continuare, fără restricții. Prin urmare, cazierul care expiră în aceste zile va fi valabil până la sfârșitul stării de urgență.


„Pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.


Facem apel către cetățeni ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când certificatul de cazier judiciar/de integritate comportamentală este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situației”, se mai arată în comunicat.


De asemenea se recomandă „persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc. , la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sanătate, S.R.P.C.I.V., D.G.A.S.P.C., etc.) să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală”.

Documentele se pot obține în felul următor: cereri de eliberare cazier persoane fizice la adresa de aici; cereri cazier persoane juridice la adresa de aici

model împuternicire persoană juridică aici; cereri de eliberare a certificatelor de integritate comportamentală aici

 

 

 

Adauga comentariu