Record de infracțiuni la doar 16 ani. Un adolescent din Jariștea a furat o mașină ca să fugă la mare! El a fost prins în județul Ialomița


Ieri dimineață la ora 6.00, un bărbat din Jariștea a anunțat poliția din Odobești  că un adolescent de 16 ani din aceeași localitate, și pe care-l cunoștea, i-a furat mașina din fața casei. În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că „apelantul, împreună cu alți trei prieteni (printre care și minorul reclamat), au mers la o discotecă dintr-o comună vecină. În jurul orei 05.00, proprietarul mașinii a fost sunat de către mama lui, care i-a spus că autoturismul a fost sustras de către tânărul în vârstă de 16 ani.


Din cercetări s-a stabilit că cel care a condus mașina până la discotecă i-ar fi înmânat cheile autoturismului tânărului în vârstă de 16 ani, care i-ar fi spus că i le va da proprietarului. Minorul a revenit apoi pe raza comunei Jariștea și în jurul orei 05.00 ar fi sustras autoturismul care se afla parcat în fața locuinței proprietarului”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.


Din situația încâlcită se desprinde totuși că puștiul a fost prins pe raza comunei Giurgeni, județul Ialomița, în drum spre Constanța. Polițiștii care l-au oprit au constatat că era și băut, etilotestul indicând 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Un echipaj din Odobești s-a deplasat până în Ialomița, unde au ridicat minorul plimbăreț pentru a-l lua la puricat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal, a fost reținut pentru 24 de ore iar instanța a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Adauga comentariu