Recidivistul drogat care i-a bătut pe asistenții de la Secția de Psihiatrie rămâne în arest. Acesta voia să fie cercetat în libertate, însă judecătorii l-au refuzat

Judecătorii au confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele focșăneanului care pe 4 septembrie, aflat sub influența drogurilor, i-a bătut pe angajații Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Focșani. Acesta fusese reținut la scurt timp după scandalul pe care îl provocase la Psihiatrie, iar apoi Judecătoria Focșani a și admis arestarea sa pentru 30 de zile. Măsura nu i-a convenit focșăneanului, care a mai stat închis și în trecut, câțiva ani. A făcut contestație, însă la Tribunalul Vrancea s-a decis definitiv că există motive serioase ca acesta să stea în spatele gratiilor pentru minim o lună.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului STOICESCU VASILE- IULIAN, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7.09.2019 până la data de 06.10.2019 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 06.09.2019, ora 14:30”, se arăta pe 6 septembrie în încheierea judecătoriei, care a rămas definitivă ieri.

La cei 30 de ani ai săi, focșăneanul turbulent are ceva experiență în încălcarea legii. Adunat, a stat în jur de 7 ani prin pușcării și chiar era liberat din penitenciar cu doar câteva luni înainte de a provoca incidentul din spital. Acesta fusese adus la unitatea medicală de fratele său și era clar sub influența drogurilor. Nu era însă violent și inițial a fost de acord să i se facă analize și să rămână în spital. Abia după ce i s-au făcut formele de internare a devenit violent și puțin a lipsit până la o tragedie. Acesta l-a lovit fulgerător pe unul dintre asistenții care îl însoțeau spre salonul unde urma să fie internat și a urmat o luptă crâncenă. Toate cadrele medicale - din fericire doar bărbați erau de gardă la acea dată - au intervenit în încercarea de a-l calma. A fost anunțată și poliția, însă până la sosirea unui echipaj s-a reușit imobilizarea acestuia.

La câteva ore de la incident, asistenții s-au prezentat la spital ca pacienți. Unul dintre acesta a fost diagnosticat cu traumatism abdominal închis, iar al doilea cu traumatim cranio facial cu plagă contuză. Doar acesta din urmă a rămas în spital pentru mai multe investigații, dat fiind că trebuia supravegheat deoarece își pierduse cunoștința în timpul conflictului, din cauza loviturii primite.

Agresorul are o ultimă condamnare din primăvara lui 2017, pentru viol. Fapta avusese loc în seara zilei de 18 septembrie 2016, în zona CEC-ului din cartierul Bahne, pe strada Alexandru Vlahuţă. Anterior, în 2011, fusese condamnat pentru tâlhărie, iar la acel moment deja avea o altă condamnare din 2009.

 

Adauga comentariu