Reabilitarea Casei Tatovici, monument istoric, în același stadiu al „lucrărilor”. Acum se face verificarea tehnică a proiectării proiectului, pentru aproape 7.000 de euro!

Nicio grabă pentru lucrările de consolidare și restaurare a monumentului istoric Casa Tatovici, chiar dacă banii ni-i dă Uniunea Europeană. După ce în aprilie a fost încredințat contractul pentru prestarea de servicii cât și execuția de lucrări, în valoare de 6.833.609.34 lei, acum Consiliul Județean Vrancea dă o încredințare directă pentru „Servicii de verificare tehnică a proiectării proiect Casa Tatovici”. O „nimica” toată: 32.499 lei - adică 6.844,34 euro la data încredințării directe unei firme din București, înființate în mai anul acesta.

MC Proiectare și Restaurare SRL, chiar fără o vastă experiență, trebui să se asigure că proiectarea făcută până acum este în regulă, urmând a fi analizată „prin verificatori atestați MLPAT și atestați în concordanță cu Legea nr. 422/2001 de catre Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Contractantul va prezenta la data semnării contractului dovada accesului la specialiștii cu atestările necesare potrivit dispozițiilor legale”.

MC Proiectare și Retaurare va realiza aceste servicii pentru CJ Vrancea în 30 de zile de la data semnării contractului. Nu e nicio grabă, proiectul de Consolidare și restaurare secţia de științe ale naturii și acvariu - Casa Tatovici este finanțat din fonduri europene nerambursabile (valoarea totală a contractului de finanţare este de 11.589.292,38 lei), prin Programul Operațional Regional - POR, iar durata de implementare este de 48 luni de la data semnării contractului de finanţare, respectiv până pe patru septembrie 2021.

Așa că nu mai contează că asocierea de firme care a câștigat lucrările propriu-zise în aprilie au avut anul trecut trei persoane angajate. Nu împreună, ci în total. RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETATE CONSORTILE A.R.L, reprezentată prin Dario Bifulco, a avut 3 angajați, iar GROMA SOCIETA DI INGEGNERIA – SOCIETA A RESPONSABILITA LIMITATA SEMPLIFICATA, reprezentată de Alfonso Greco, a avut ZERO.

Cu toate acestea, nu se va lăsa cu certuri: ambele societăți cu capital italian și cu puncte de lucru deschise în România, locuiesc în același apartament din Sectorul 6 din București și au și același număr de telefon. Practic, lucrările de consolidare sunt în linie... moartă dreaptă.

Cele două societăți cu cei trei angajați trebuie să se ocupe de servicii de proiectare, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări, în decurs de 40 de luni. Șase luni au trecut, iar ce e mai bun urmează de-acum!

Adauga comentariu