PSD Vrancea latră prin gard la Nicolae Braicău: „Este un ipocrit cu limbaj dublu!”

PSD  Vrancea sare la gâtul primarului comunei Ciorăști, pe care îl îndrăgește ca sarea-n ochi! „Ipocrit cu limbaj dublu”, i se spune lui Nicolae Braicău într-un comunicat dulce ca fierea emanat de PSD.

Despre ce e vorba: PSD a aflat „pe surse” că, în comuna Ciorăști, edilul depozitează gunoaiele la marginea localității în mod ilegal, punând astfel în pericol sănătatea cetățenilor europeni de acolo. Lucru de mirare întrucât se știe că administrația de acolo este una model (nu și pentru PSD).


„(…) primarul PNL (…)a ales să încalce toate normele de mediu, să ignore legislația în domeniu și să realizeze o groapă de gunoi ilegală care afectează grav mediul înconjurător, dar care poate afecta, în primul rând, și sănătatea cetățenilor din Ciorăști, dar și din comunitățile limitrofe”, se arată oțărât în comunicatul PSD.


Pe de altă parte, edilul ne-a explicat cum stă treaba. Cei din Buzău, acolo unde se duc deșeurile din Ciorăști, nu vor să primească decât gunoiul menajer, nu și cel vegetal (crengi, gunoi de grajd etc). Prin urmare, Nicolae Braicău a fost nevoit să selecteze deșeurile, separând resturile vegetale și depozitîndu-le… pe un teren îngrădit pe care CJ ar fi trebuit să-l preia pentru minunatul proiect Vrancea Curată.


„Hoțul strigă hoții, asta este adevărata fața a PSD-ului. Nici până în momentul de față ei încă nu au fost capabili să realizeze un depozit ecologic unde să putem duce gunoiul. Noi, la ora actuală, ducem gunoiul menajer în județul Buzău. Acolo am fost notificați că ducem gunoi neconform, adică duceam și cu crengi, gunoi de grajd, cu tot felul de plante, practic resturi vegetale.


Din acest motiv am luat decizia să sortăm noi gunoiul. Această operațiune se face pe un teren pe care ar fi trebuit să-l preia consiliul județean, și nu a făcut-o, pentru proiectul Vrancea Curată. Nu-l băgam nici în pământ, nu-i dădeam nici foc, ci doar îl selectam așa cum au vrut cei de la Buzău. Asta e tot”, ne-a explicat primarul Nicolae Braicău.


Acest atac la adresa primarului comunei Ciorăști nu este singular și are la bază încăpățânarea lui Nicolae Braicău de a nu depinde de conducerea adminstrației județene. „Primarul PNL a refuzat ca localitatea Ciorăști să fie parte a unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin care deșeurile din Vrancea vor fi gestionate în baza tuturor normelor europene în vigoare”, se spune în comunicat.


Ceea ce se uită este următorul lucru: Consiliul Județean Vrancea nu mai are nici cur de când se screme să finalizeze așa zisul minunat proiect Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor. Romeo Iordache o fi știind de ce?

 

Foto: PSD

 

Adauga comentariu