Primarii vrânceni se instruiesc la mare la soare și dau pe cazare mai mult decât pe cursurile în sine. Edilul din Tănăsoaia, judecat pentru fapte de corupție, va învăța despre „rolul primarului în achizițiile publice”

Unu nu s-ar duce să se școlească pe diferite tematici iarna, pe litoral. În schimb, cum se mărește ziua și temperatura, bugetarii noștri își aduc aminte subit că au nevoie de instruiri intense pentru a fi mai buni și, de ce nu, mai bronzați.

Așa se face că angajații din două primării din județul nostru - al tuturor posibilităților, se pregătesc să plece la mare... în interes de serviciu. Chiar ieri, Primăria Tănăsoaia a dat din condei o încredințare directă de 3.693 lei (780,43 euro) pentru servicii hoteliere în perioada 5 - 11 august, plus serviciile de formare profesională. Defalcat, serviciile hoteliere la Hotel Voila 3* din Mamaia ajung la 2.793 lei, iar restul de 900 de lei sunt serviciile de formare profesională.

De tot acest pachet avantajos se va ocupa Harrison Consulting & Management SRL, care va instrui o persoană în cursul de formare profesională intitulat „rolul primarului în achizițiile publice de la planificare la atribuire”. Considerăm că nu poate fi decât de bun augur această instruire, dat fiind că procurorii anticorupție spun despre primarul Romeo Vulpe că la fonduri nerambursabile nu s-a prea priceput.

A doua primărie care a apelat la serviciile firmei Harrison Consulting & Management, „furnizor autorizat de formare profesională” este Pufești, caz în care apare că e vorba de „taxa curs „Buget, finanțe, contabilitate și gestiune financiară” și servicii hoteliere aferente”, însă nu este precizată perioada. Știm însă că Harrison Consulting & Management organizează cursuri destinate instituțiilor publice între iulie-septembrie 2019.

Serviciile hoteliere sunt însă tot în stațiunea Mamaia și, de la un preț propus de autoritate de 4.366 lei, primăria și Harrison Consulting au bătut palma pentru 4.909,38 lei. Cursurile aferente programei de training iulie-septembrie 2019 sunt tot în sumă de 900 lei, iar restul până la totalul încredințării directe se duc pe serviciile de cazare pentru o singură persoană.

Foto cu caracter ilustrativ, sursa flickr.com

Adauga comentariu