Primăria Focșani aproape că știe câți bani va împrumuta pentru realizarea a 24 de obiective de investiții

Cristi Misăilă a reluat astăzi discuția privind contractarea creditului de 133 milioane de lei, în timpul discuțiilor purtate pe marginea bugetului pe anul în curs. Nu este de mirare, în condițiile în care în toamnă a și fost votată o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, așa că lucrurile sunt clare. Mai rămâne de văzut care va fi suma exactă pe care o va împrumuta municipalitatea, dat fiind că cei 133 de milioane de lei ar reprezenta maximul posibil. Primarul Misăilă ne-a spus că în acest moment se așteaptă rezultatul analizei economico-financiare, moment în care vom afla exact și cam cât avem de rambursat.

Primăria Focșani are, după cum se știe, alte două credite contractate în anii precedenți, însă primarul a precizat că în acest moment s-a achitat jumătate dn sumă și, cum gradul de îndatorare nu e mare, municipalitatea mai poate suporta o rată.

 

Banii pe care vrea să îi împrumute (și îi va împrumuta în perioada următoare) vor fi folosiți pentru finanțarea unor obiective de investiții pentru care primarul spune că nu pot fi obținute fonduri europene - 24 la număr, creditul urmând a fi rambursat într-o perioadă de cel mult 20 de ani.

Nu facem doar împrumuturi, a ținut să asigure primarul astăzi, ci primăria folosește și banii din vistierie. Pentru investiții a fost folosit și excedentul pe care îl avea primăria anul trecut, însă a mai rămas o „coadă”.

 

 

Adauga comentariu