Președintele USR Vrancea consideră căsătoria între două persoane de același sex o problemă minoră pentru comunitate. Cosmin Timofte: „Să discutăm pe o temă falsă lansată de PSD e aproape imoral!”

Iaca se împlinește un an de la așa-zisul referendum pentru familie, demers al bunilor creștini de  de a modifica puțintel Constituția și a adăuga încă o cărămidă la temelia instituției fundamental – tradițională a poporului român – căsătoria între un bărbat și o femeie. Dezamăgind armata de preoți, puritani și politicieni interesați, mulți dintre cetățenii români au preferat să facă alte lucruri tradiționale în ziua votului, de exemplu să iasă la un grătar, decât să dea curs unei probleme pe care nu au considerat-o oportună în acel moment.


Uniunea Salvați România este o formațiune tânără, care a trecut deja prin povestea unui conflict intern atunci când și-a „eliberat din funcție” propriul președinte și fondator – Nicușor Dan – pe motivul neînțelegerilor legate de poziționarea față de referendum.


Dar care este pulsul ori, mai degrabă, opinia conducerii USR Vrancea față de legitimitatea căsătoriei între două persoane de același sex? În Vrancea nu avem o comunitate LGBT vizibilă, însă știm cu toții cât de vocală a fost Coaliția pentru familie.


În acest context, liderul USR Vrancea, Cosmin Timofte, este de părere că atât în Vrancea cât și în România, există probleme mult mai importante decât, de exemplu, căsătoria a două persoane de același sex. În opinia sa, acest subiect a fost adus în lumină doar pentru a distrage atenția oamenilor de la adevăratele probleme ale comunității.


„Am avut un referendum pe această temă, în care poziția USR a fost clară: aceea de a fi împotriva organizării acestuia. Nu consider că aceasta este tema de care societatea românească este dependentă în evoluția ei. Avem alte probleme legate de nivelul de trai, degradarea sistemului de educație... Avem un sistem de sănătate grav afectat, cu oameni care mor cu zile... Să plecăm și să discutăm pe o temă falsă lansată de PSD, și în special de Dragnea, care s-a folosit de asta într-un moment greu... e aproape imoral.


Prin urmare, poziția noastră a fost aceea de a nu organiza un referendum pe această temă. După cum s-a văzut, aceasta a fost o poziție corectă care a fost apreciată de populație și nu s-a prezentat la vot, admițând că această temă nu este o prioritate pentru România. Haideți să ne gândim: ce comunitate LGBT avem noi în Vrancea? Prin urmare, nu pot discuta o astfel de chestiune care nu reprezintă o prioritate pe agenda de lucru a populației din Vrancea, din România. Haideți să rezolvăm problemele urgente ale comunității”, ne-a spus președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte.
 

 

Adauga comentariu