Plagiat sau inspirațiune? Viitorul spital județean din Vrancea are o copie fidelă în SUA!?

Mai țineți minte spitalul ăla pe care dorea Marian Oprișan să-l construiască în Focșani? Ei bine, „cel mai iubit dintre vrânceni” este pe val și pune la cale ceva măreț, motiv în plus să-l țină minte mai bine boborul. Astăzi, când am văzut nota conceptuală intrată pe mâna societății Miralex, ne-a stat inima.

Trecând cu vederea cele câteva sute de pagini pe care consilierii județeni le-au parcurs astăzi pe nerăsuflate, cu vreo câteva ore înainte de ședință, fotografia amplasată pe prima pagină a documentului aproape că te face mândru că te tragi din neamul lui Ion Hobana.


Care va să zică, societatea Miralex, aia de s-a încumetat la muncă strașnică întru folosul cetățeanului via CJ Vrancea, a realizat o adevărată operă de artă, întrucât ceea ce vedeți mai jos ar trebui să reprezinte viitorul spital județean din Vrancea. Se vede destul de bine? Da?


Ca să nu vă spargem bucuria, ar trebui să vă luăm pe ocolite. După cum se vede, ăl mai bun arhitect, sau ce-o fi de la Miralex, a avut o viziune fantastică, inspirată probabil și din sfaturile neobosit-clarvăzătoare a primului constructor al județului. Nu se poate explica altfel tainica și nefireasca asemănare dintre viitorul spital din Focșani și un proiect al firmei americane de arhitecură SmithGroupJJR, cu sediul în Chicago, United States. Cel puțin așa zic ăia.


Clădirea care apare în mod misterios pe prima pagină a proiectului Miralex ar trebui să se numească „Spitalul Județean de Urgență Focșani” și nu „Advocate Illinois Masonic Medical Center for Advanced Care” din Illinois, America, bre!


Deocamdată nu se știe cine pe cine a plagiat, însă cert este proiectul arhitecților americani e făcut prin 2013, deci... o să lăsăm asta la latitudinea aleșilor județeni, poate descâlcesc ei problema.

Adauga comentariu