Peste 65.000 de euro pentru a deszăpezi străzile din Adjud. Societatea de salubritate a orașului nu are competențe, dar are bani

Pe principiul omului gospodar, societatea de salubritate al celui ce-al doilea municipiu din Vrancea așteaptă oferte tentante pentru servicii de deszăpezire. În acest sens, SC Utilități Publice Municipale SA (UMP SA) a dat drumul la o licitație în valoare de 300.931 lei, bani destinați lucrărilor de intervenție pe drumurile de pe raza orașului și a zonelor limitrofe în iarna 2019-2020.

Pe principiul „mai bine să fie decât să lipsească”, contractul presupune atât serviciile de deszăpezire cât și organizarea intervențiilor privind întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor, pe o perioadă de șase luni.  

Potrvit modelului de contract, cel care va oferi prețul cel mai bun și va câștiga licitația nu va fi foarte solicitat, având obligația de a începe lucrarile în termen de o zi de la primirea ordinului din partea achizitorului. Totodată, este bine de știut că lucrările vor putea fi subcontractate, condiția fiind aceea ca prestatorul să mărturisească de la început, la încheierea contractului, pe cine are în vedere.  

Utilități Publice este cea care se ocupă, începând cu anul 2012, de gestionarea serviciului de salubrizare din municipiul Adjud. Societatea a fost înființată în anul 2011, având întregul capital în proprietatea Consiliului Local Adjud. Într-adevăr, obiectul de activitate menționat pe site-ul primăriei nu are legătură cu lucrările de deszăpezire, ci este centrat pe colectare deşeuri nepericuloase, monitorizare sistem de supraveghere video şi activităţi de întreţinere a echipamentelor.

Adauga comentariu