Pentru cine se încălzește scaunul de director al Bibliotecii Județene?

Oameni răi în orașul ăsta, domnule! Că cică s-ar ști deja cine va câștiga postul de director la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, înainte cu mult de a se stabili vreun calendar al concursului. De parcă în Vrancea și Focșani ar fi posibil așa ceva, ca PSD să își impună blondine mai mult sau mai puțin june la instituțiile de cultură, ca și când nu ar mai exista alte persoane competente pe o rază de un metru. 

Drept e că postul la bibliotecă e cam liber, după ce directorul care câștigase prin concurs a renunțat după doar un an. Momentan, atribuțiile postului sunt îndeplinite de un interimar, angajat al instituției, însă lucrurile cică se vor schimba cât de curând. Chiar s-au făcut ceva mișcări din coate pe la Consiliul Județean Vrancea, pentru ca persoana considerată cea mai potrivită să răsfoiască cărțile la Biblioteca Județeană să aibă loc aici. Pentru cine a crezut că este cutuma ca un posibil viitor director să vină din interiorul instituției, ei bine... nu. 

De puțin timp, o altă instituție din județ a rămas fără un angajat - nu neapărat vital, am spune noi - după ce s-a luat decizia „de sus” ca una din doamnele de prin birouri să fie detașată în interes de serviciu nicăieri altundeva decât la Consiliul Județean Vrancea. Umblă vorba că, deși doamna nu se prea afișează, i-ar purta o simpatie castă domnului președinte al tuturor vrâncenilor, probabil așa s-ar explica și mișcările intempestive de trupe. Ei bine, în acest context, mutarea către CJ Vrancea a doamnei respective nu ar putea fi altceva decât un prim pas către o carieră de șef la bibliotecă. Toată lumea merită un post de conducere, nu-i așa?

Biblioteca Județeană are ca „for tutelar” pe nimeni altcineva decât CJ Vrancea, care și decide ce și cum mișcă. Așa că ar fi mai lesne de crezut că fostei doamne angajată pe un post minuscul să îi fie solicitate cu subiect și predicat serviciile la CJ Vrancea, pentru ca tranziția către Biblioteca Județeană să fie mai lină. Până la urmă, doamna (sau domnișoara, nu știm exact titulatura în cazurile de gen), e obișnuită să lucreze cu hârtiile, iar biblioteca se ocupă cu „achiziţionarea, prelucrarea, conservarea, tezaurizarea, punerea în circulaţie pentru lectură cărţi, periodice, documente multi-media ş.a.”. Așa că e foarte posibil ca cea mai nouă angajată a CJ Vrancea să fi decis să lase în urmă hârtiile îngălbenite de vreme pentru ceva hârtii lucioase, nou-nouțe. Nu am crede că instituția condusă de Marian Oprișan ar mai fi avut nevoie de încă o doamnă referent, dat fiind că instituției îi lipsesc multe, numai domnișoricile angajatele pe repede-înainte nu.

 

Adauga comentariu