Parapantist francez căutat de ISU Covasna, găsit la Greșu. În județul vecin au participat zeci de cadre la căutări

Forțe impresionante s-au adunat aseară în județul Covasna, pentru a căuta un parapantist din Franța care fusese dat dispărut. După ore întregi de căutări, echipele mixte de căutare-salvare erau cât pe aici să se lase păgubașe. Numai că dimineață, parapantisul francez a fost găsit conștient la o pensiune din localitatea Greșu din județul Vrancea. După găsirea acestuia, la fața locului s-au deplasat două ambulanțe SMURD de la Tg. Secuiesc - județul Covasna și de la Vidra - județul Vrancea. Potrivit ISU Covasna, cetățeanul francez acuză dureri în zona cervicală și după acordarea îngrijirilor medicale acesta va fi transportat la UPU Focșani.

Un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra a fost solicitat în localitatea Greşu, pentru acordarea primului ajutor calificat unui cetăţean, în vârstă de 45 ani, care acuza dureri  în urma unei aterizări forţate cu o parapantă. După evaluarea pacientului, paramedicii au preluat victima, în stare conștientă și cooperantă, urmând ca aceasta să fie transportată la UPU Focşani”, a explicat ISU Vrancea.

Ieri seara, in jurul orei 21:30, dispeceratul comun ISU-SAJ a primit un apel prin 112, care anunța că nu se mai știe nimic despre un parapantist, cetățean francez, care zbura dinspre Brașov spre zona Comandău. Ultima dată a fost văzut, ieri în jurul orei 15:30, între localitățile Păpăuți și Chiuruș.

În urma apelului s-au format echipe mixte de căutare-salvare, astfel că peste 40 de pompieri militari, polițiști, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covasna și cetățeni au plecat în căutarea parapantistului. Acestea au continuat până la ora 05:00 în această dimineață, dar fără rezultat.

La ora 07:00, căutările au fost reluate de echipe de căutare-salvare formate din 70 pompieri militari din cadrul ISU Covasna și ISU Brașov, jandarmi, polițiști, salvamontiști, militari din cadrul MAPN și cetățeni”, comunica ISU Covasna.

Adauga comentariu