Oprișan vrea să arate că nu a căzut în genunchi, ci în picioare: „Cred și mai mult că e nevoie de schimbare. Pentru membrii noștri din toată țara, pentru români și pentru viitorul nostru, al tuturor, o să fiu parte activă a acestei schimbări”

Cine credea că Marian Oprișan a luat în tragic incidentul de sâmbătă, când a fost huiduit de colegii săi, s-a înșelat amarnic. Președintele PSD Vrancea scrie că a fost trist, dar dă de înțeles că și-a revenit rapid și că e pregătit de luptă. Dumnealui spune că este nevoie de o schimbare și, firește, se va implica până la ultima suflare pentru a restabili ordinea și disciplina.

„Prieteni,

În legătură cu reacția de ieri a unora, de la Congresul PSD, am câteva gânduri de împărtășit! Nu pot să spun că m-a surprins, dar m-a întristat. O tristețe care mi-a făcut mult mai evident însă de ce am fost penalizați de români la ultimele alegeri. Nu ne-a costat doar mesajul, ci și atitudinea.
Am decontat cu toții greșelile și orgoliile unora dintre membrii PSD, am primit etichete pentru gravele încălcări ale legii sau ale bunului-simț, am fost atacați și desconsiderați pentru că am fi toți la fel.

Nu suntem toți la fel. Dar majoritatea celor care au rămas aici, crezând în continuare în acest partid pe care l-am văzut traversând vremuri și vremuri, sunt din ce în ce mai asemănători în viziune și răspuns. Suntem din ce în ce mai hotărâți să nu mai permitem rabaturi de la minimele principii ale moralității și decenței!

Partea bună a întâmplării de ieri, partea care îmi dă speranță, este că ne-am dat seama cu toții de aceste lucruri. De ieri cred și mai mult că e nevoie de schimbare. Pentru colegii de partid, pentru membrii noștri din toată țara, pentru români și pentru viitorul nostru, al tuturor, o să fiu parte activă a acestei schimbări. Restabilirea seriozității, a maturității și a echilibrului sunt obligatorii- în discurs, în comportament și în acțiuni. Pentru că derapajele de la aceste principii - fie ele în partid, pe scena politică, în societate sau pe stradă - ne costă scump și ne țin pe loc!”, a scris aseară Oprișan pe Facebook.

Cu toate acestea, din țară apar zilnic mesaje de la colegii lui Oprișan, care fie explică ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, fie se delimitează de șeful PSD Vrancea. Un primar din Timiș, de exemplu, spune că Oprișan a fost taxat pentru atitudinea duplicitară pe care o are. 

„Nu pot să zic că au fluierat chiar toți primarii și delegații din Timiș, dar marea majoritate au fluierat. Aveți cuvântul meu de onoare că s-a fluierat. De ce? În primul rând pentru poziția duplicitară a dlui Oprișan, mulți au fost supărați că s-a dezis de Dragnea și acum iar vine să ne țină lecții de morală. Aia a fost supărarea. Aia am auzit și când am ieșit afară la țigară. S-au supărat colegii de discursurile lui și de pozițiile duplicitare. Sincer, am fluierat și eu, am huiduit că au huiduit toți. Nu ne așteptam la așa ceva, nu a fost nimic premeditat. Nu ne-am așteptat să aibă discurs. Nefiind candidat pe vreo listă, asta a fost, cam astea au fost motivele. A fost un impuls. Nu toată lumea are o părere bună despre dl Oprișan, cu tot respectul pentru experiența dumnealui în administrație.

Oprișan a venit să zică câtă dreptate a avut el când a zis că Dragnea nu a fost bun. Când a fost dl Dragnea președinte nu a avut curaj să ia poziție fermă în fața lui și nici măcar prin presă nu am văzut. Asta a fost, asta s-a simțit între colegi și asta e părerea mea. Nu toată lumea l-a huiduit, să nu se înțeleagă greșit. Sincer, îmi pare rău că s-a întâmplat, mai ales la un eveniment de asemenea anvergură. Până la urmă a fost urât pentru că nu dă bine pentru partidul nostru”, a explicat pentru Știri pe Surse primarul comunei Iecea Mare, Liviu Tomulea.

 

Adauga comentariu