Noua sală de ședințe a Primăriei Focșani va costa câteva sute de mii de euro. Investiția va fi acoperită din bugetul local!

Cât de curând sala de ședințe a Primăriei Focșani va fi de nerecunoscut. Nu din pricina aleșilor locali, cum ați putea lesne crede, ci pentru simplul motiv că municipalitatea a luat decizia de a renova incinta respectivă, de a o primeni, cum s-ar zice în popor. Ei bine, intenția administrației locale, anunțată de ceva vreme, cam prin noiembrie anul trecut, dacă ne mai ține memoria, va deveni realitate odată cu încredințarea lucrărilor unei societăți din București, TROIA PREMIUM CONSTRUCT.


Valoarea investiției va fi de 1.277.545 de lei cu TVA, adică 269.979 de euro, bani care vor fi suportați, cum era și firesc, din bugetul consiliului local, că până la urmă acesta va fi beneficiarul, în veacul vecilor. Potrivit proiectului, Sala de ședințe va fi dotată cu mobilier de comandă din lemn masiv și va fi dotată cu sisteme sofisticate de vot pentru consilieri, de sonorizare și de înregistrare a ședințelor.


Lăcașul de consultări va mai fi prevăzut cu un sistem de supraveghere video și cititor de carduri iar pe hol se va monta o centrală pentru avertizare la incendiu. Mai mult, în sala de ședințe va fi montat un videoproiector cu ecran rulabil electric, chiar în zona din spate. La asta se adaugă echipamentele moderne de birotică și comunicații plus mobilierul.

Lista inițială de cheltuieli


Lucrările vor fi executate de societatea pomenită mai sus, SC TROIA PREMIUM CONSTRUCT SRL, o companie înființată în august 2013 în București de Florin Mădălin Pîndaru. Urmărită de ghinion în primii trei ani de activitate (2013 – 2015) firma pare să-și revină în 2016, atunci când profitul înregistrat este de aproape 3 milioane de lei.


Cu toate acestea, societatea care va renova sala de ședințe a Primăriei Focșani a avut ghinion în ultimii doi ani, ajungând ca la finalul lui 2018, la o cifră de afaceri de aproape 33 de milioane de lei (cca 6,9 milioane de euro) să obțină un profit de 3,4 milioane lei și să înregistreze datorii de 9,6 milioane lei. Mai important este că, fix de la data de începere a lucrărilor, trei luni ar fi suficient ca aleșii locali să se certe în casă nouă.

 

 

Adauga comentariu