Noua căsuță a familiei Verbancu din Gura Caliței s-a ridicat din cenușă. „Astăzi, ei vor avea o casă”

Familia Verbancu din Gura Caliței, care a rămas fără casă după un incendiu izbucnit anul trecut în preajma sărbătorilor de iarnă, are motive de bucurie. Oameni de bine le-au sărit în ajutor, așa că noua lor căsuță a prins contur. Deși autoritățile, vecinii și donatorii s-au mobilizat exemplar, iar familia s-a mutat într-o casă bătrânească, nu era un loc al lor. Însă lucrurile se vor schimba cât de curând.

„Am preluat un loc plină de cenușă, în luna Decembrie 2018 flăcările au mistuit bordeiul familiei Verbancu, un loc pe care ei îl numeau acasă. Astăzi, cu ajutorul Dvs, al donatorilor ei vor avea o casă!

De materiale ne-am ocupat noi, de construcția casei și mâna de lucru s-a ocupat primarul comunei Gura Caliței, domnul Gelu Grosu! Ca să înțelegeți cu adevărat de unde am pornit, vă rugăm să parcurgeți toate fotografiile!

Mulțumim pentru susținere și la cât mai multe fapte bune!”, au scris cei de la Asociația Hope and Love for LIFE, care s-au preocupat încă de la început de necazul familiei.

În total, s-au strâns 23.520 lei, pe lângă produsele și bunurile pe care membrii familiei le-au primit în decurs de câteva luni.

Până în decembrie, membrii familiei Verbancu locuiau în două cămăruțe dintr-un bordei pe care îl numeau „acasă”. Însă pe 20 în locuința lor a izbucnit un incendiu și, în ciuda încercărilor pompierilor, focul a ars complet, împreună cu mobilierul şi bunurile de uz casnic aflate în interior. Copiii și adulții au rămas doar cu hainele de pe ei și cu câteva animale în bătătură.

 

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu