Nicușor Halici crede că parlamentul a rezolvat problema votului din diaspora: „Au toate posibilitățile fizice și tehnice pentru a vota!”

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici, crede că modificările aduse Legii electorale dă dreptul cuvenit fiecărui cetățean român aflat în diaspora să voteze. Pentru că suportul logistic este asigurat în cadru legal, deputatul este convins că nu vor mai fi probleme la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.


„În primul rând dau posibilitatea ca fiecare cetățean român aflat în diaspora să poată vota și, mai concret, au posibilitatea să voteze de vinera dinaintea alegerilor până duminică inclusiv la ora 21 la secțiile în care sunt arondați. De altfel, mai avem și votul prin corespondență foarte bine reglementat ca pentru cetățenii din diaspora procesul de vot să fie mult mai facil. Din aceste motive eu consider că cetățenii din diaspora au toate posibilitățile fizice și tehnice pentru a putea vota”, a spus Nicușor Halici.


Pe de altă parte, UDMR a propus liste suplimentare pe suport strămoșesc, de hârtie, în cazul în care softul electronic ar putea cădea. Deputatul Nicușor Halici nu vede nimic rău în această propunere, aceasta asigurând la urma urmei, transparența procesului electoral.


„Aceste liste suplimentare se întocmesc în format scris și în România. Dacă 15 milioane de oameni pot vota, o parte din ei, și pe aceste liste suplimentare în format scris, și nu se îngreunează, având în vedere că în țară se votează doar o zi, cred că nici pentru cetățenii din diaspora nu va fi o problemă având în vedere că au timp trei zile. Cererea este întemeiată. Dacă suportul electronic sucombă, atunci cel scris rămâne. E vorba de transparență, de a avea certitudinea că nu se vor frauda alegerile”, este opinia președintelui Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

 

 

Adauga comentariu