Metoda „Pomana” și pățania unei femei din Adjud: o necunoscută i-a apărut la ușă cu un coș de fructe și cu promisiunea că îi va da bani de încălțări, în schimb a fugit cu 12.500 de lei

O adjudeancă a rămas fără economii, după ce a crezut că o femeie care îi bătuse la ușă dorea să facă un gest creștinesc. Ieri după-amiază, păgubita a făcut imprudența să primească în casă o femeie, care a rugat-o să primească ceva de pomană în amintirea tatălui său. De bună credință, adjudeanca a primit coșul cu fructe oferit, iar mai apoi vizitatoarea i-a spus că ar dori să îi dea și 200 de lei pentru ca aceasta să își cumpere pantofi. Numai că, având o bancnotă de 500 de lei, păgubita urma să îi dea rest. De aici, adjudeanca a rămas fără toți banii pe care îi ținea pentru zile negre: 12.500 de lei!

„Gazda a mers în sufragerie, de unde a scos dintr-un dulap o cutie, în care avea două plicuri cu bani, luând suma necesară și punând apoi cutia la loc. Totodată, bancnota de 500 de lei primită a fost lăsată pe masa din sufragerie. După ce i-a înmânat restul de 300 de lei, femeia a fost rugată de persoana necunoscută să spele un strugure, moment în care aceasta a profitat de neatenția ei și a sustras cele două plicuri cu bani, precum și bancnota de 500 lei de pe masă”, explică polițiștii cum a fost posibil.

Cele două femei s-au despărțit prietene, numai că ulterior femeia a observat cu groază ce s-a întâmplat. A sunat la 112 și i-a anunțat pe polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud. Chiar dacă au fost sesizați rapid, oamenii legii încă nu au dat de urma hoaței. A fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări în vederea identificării persoanei și recuperării prejudiciului.

„Pentru a nu fi victime ale înşelăciunilor, recomandăm oamenilor să nu permită accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse promoţii, pomeni, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

De asemenea, este recomandat să nu se păstreze în casă sume importante. Banii, valorile şi documentele trebuie păstrate în locuri greu accesibile, cunoscute doar de proprietar!

 O altă recomandare este refuzul negocierii preţurilor unor produse oferite de persoane necunoscute, întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuinţă.

Reţineţi semnalmentele vizitatorilor, precum şi alte aspecte, cum ar fi autoturismul cu care se deplasează.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112 în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat”, sfătuiește IPJ Vrancea.

Adauga comentariu