Măruță îi ia fața lui Ursulescu la Festivalul „Bachus”: 4 zile, 370.000 de euro, 24 de recitaluri!

Centrul Cultural Vrancea se va griji și în acest an de anumite aspecte culturale (nu-i așa?) ale tărăboiului județean numit Festivalul „Bachus”, paranghelie serioasă ajunsă la a 27-a ediție. Cum chestiunile ce țin de „organizarea programului cultural-artistic și de divertisment” este apanajul exclusiv al instituției amintite, pe dată CJ Vrancea a alocat, la o primă strigare, spre aprigă și de folos cheltuire suma de 1.764.890 de lei cu TVA, echivalentul în moneda europeană a aproape 373.000 de euro.


O parte dintre banii pomeniți mai sus vor asigura organizarea, pentru a zecea oară, Concursului Național de Interpretare a Cântecului Tradițional „Cântece de Viță Veche” ce va avea loc pe 5 octombrie pe scena fostului cinema Balada, actualmente sediul Ansamblului Folcloric Țara Vrancei.


Din bănetul respectiv se va plăti cazarea pentru două nopți și trei mese pe zi pentru 20 de persoane, 15 concurenți plus juriul de patru, juriu care va fi transporatat în aceeași cheltuială. De bună seamă, este inclus și onorariul Lorenei Oltean, cea care va prezenta competiția muzicală.


Cei 373.000 de euro vor mai fi destinați pentru organizarea Târgului Național al Meșterilor Populari, manifestare care bifează anul acesta ediția cu numărul 21. Potrivit datelor oficiale, se zice că la Bachus 2019 vor fi prezenți 30 de meșteri populari din înteeaga țară. Și aici se vor asigura trei mese pe zi pe parcursul celor cinci zile de festival, la care se adaugă cazarea și căsuțele pentru expoziție.


Grosul banilor, adică 1.606.738 de lei (cu TVA), echivalentul a 339.547 de euro, vor asigura serviciile artistice, muzicale și de divertisment. Pe lângă organizarea, celebrei de acum, caravane cu mimi, actori, păpuși, picioroange etc, se va plăti prestația a nu mai puțin de 24 de artiști și trupe care vor urca pe scena din Piața Unirii în cele patru zile, cât țin bacanalele vrâncene.


Să nu uităm un amănunt foarte important. Alături de străvechiul, multimilenarul, imuabilul, tradiționalul Octavian Ursulescu, pe scenă, în calitate de prezentator, va mai fi prezent Cătălin Măruță, vedeta de la Pro TV, Deeix și Andrei Ștefănescu. În fiecare zi a festivalului (3 – 6 octombrie), între orele 18.30 și 22.30, cei mai sus menționați vor răguși cu patos întru buna dispoziție a vrâncenului căutător de distracție și bună dipoziție.


Prin fumul de mititei, pastramă, cârnați, fleici, coaste și tot ce se mai poate pune omenește pe grătar, poporul va putea să vadă artiști cunoscuți ca Randi, Carla’s Dreams, Alessia, Ionuț și Doinița Dolănescu, trupa Alb Negru, Mandinga etc. Spre mirarea tuturor acelora care credeau că nu mai sunt în viață, în Piața Unirii din Focșani va evolua formația franțuzească The Gipsy Kings care concertează cu succes din 1970, atunci când băteau drumurile din Arles, un oraș din sudul Franței.

 

Adauga comentariu