Lucrările la Școlile 2 și 10 au început și nu prea. Școala 2 a rămas pe stilul vechi și jură că termină la final de septembrie, Școala 10 a demarat lucrările... duminica!

Reabilitare, reabilitare, dar s-o știm și noi! Curioși din fire, am mers azi la firul ierbii... pardon, al lucrărilor care se realizează cu spor la Școlile „Ion Basgan” (nr. 2) și „Duiliu Zamfirescu” (nr. 10). Știm deja că elevii din aceste școli vor învăța hăt în alte unități de învățământ, au aflat și părinții din diverse surse - funcție de cum au binevoit diriginții/ învățătorii să anunțe, dar termenul de finalizare fiind de doar 6 luni, te-ai aștepta să fie zarvă mare și un adevărat șantier în cele două locații. Ei bine nu.

Mare mirarea ne-a fost să vedem cum că la Școala 2 a rămas încă pe panou anunțul potrivit căruia panglica inaugurală va fi tăiată pe... 30 septembrie 2019! Într-adevăr, numai bine termină de scos băncile și scaunele din incinta școlii și au posibilitatea să le și așeze înăuntru până la acest termen. Termen care poate era cel real atunci când au fost făcute calculele, însă în realitatea prezentului s-a mai schimbat câte ceva.

Lucrările se desfășoară ca la noi. Nicio grabă, anul școlar nici nu a început, elevii au fost zburătăciți care-ncotro, a venit toamna, vine iarna, trece ea și primăvara și se încheie anul școlar. La Școala 10 probabil ziua în care au început lucrările, zi de duminică, nu a fost de bun augur.

Azi, lucrări se efectuau în zonă, însă pe stradă, care la rândul ei a intrat într-un amplu proces de renovare. Dacă e să avem un oraș „în țiplă”, să îl avem cap-coadă, indiferent de situație!

De prin primăvară constructorii serioși erau îmbiați pe SEAP să vină să ia banii europeni pentru lucrările la cele două școli. În cazul Școlii Ion Basgan, anunțul de participare simplificat a apărut pe 18 martie, iar anunțul de atribuire a venit pe 11 iulie abia. La licitație nu s-a înscris doar câștigătorul - Asocierea PIF&LMS Company SRL-R.F.N. Proiect SRL, ci și Asocierea SC GM Construzioni SRL-SC Amas Concret SRL.

În ceea ce privește Școala Duiliu Zamfirescu, ofertantul câștigător Asocierea PIF&LMS Company SRL-R.F.N. Proiect SRL a fost anunțat pe 31 iulie, anunțul de participare simplificat fiind lansat pe SEAP 15 mai.

Adauga comentariu