Încă 123.000 de euro pentru „Bachus” 2019. Evenimentul organizat de CJ Vrancea ajunge la aproape jumătate de milion de euro!

Pe lângă banii alocați Centrului Cultural Vrancea pentru organizarea unor activități în cadrul Festivalului Bachus 2019, respectiv 1.764.890 de lei (373.000 de euro), consiliul județean vine cu o contribuție directă și „nemijlocită” în valoare de 583.980 de lei cu TVA, echivalentul a 123.410 euro. Astfel, costul celor patru zile de sărbătoare bahică se ridică la nu mai puțin de  496.410 euro, adică aproape jumătate de milion de „coco”.


Banii puși la dispoziție de administrația județeană ar urma să fie folosiți la aciziționarea unor anumite servicii de organizare și prestare la evenimente. Acestea ar putea fi enumerate în cinci puncte:


Unu – Deschiderea festivalului cu sosirea lui Bachus, adică a directorului Teatrului Municipal Focșani Sorin Francu, în cunoscutul car alegoric. Se asigură logistica necesară plus sticlele de șampanie, plus doi somelieri. Doi – Organizarea (cu tot ce implică asta) concursului de vinuri ajuns la ediția a X-a: transport, masă și cazare pentru juriu; închirierea sălii, mape, pixuri, diplome, cadouri pentru jurați etc.


Trei – Organizarea expoziției de vinuri și obiecte tradiționale, asta presupunând realizarea și personalizarea standurilor, masa etc. Patru – Organizarea velo-evenimentului „Drumul podgoriilor pe bicicletă, eveniment care are nevoie de batoane energizante, apă, tricouri inscripționate, diplome, ba chiar și o mașină cu platformă. Cinci – Alte servicii anexe și conexe festivalului, adică realizarea de invitații, mediatizarea activităților, asigurarea dineului oficial pentru 200 de persoane, asigurarea toaletelor publice și așa mai departe.


Iată cum vor fi cheltuiți o parte din banii bugetului județean, probabil cu miză măricică întrucât, să nu uităm, în noiembrie avem alegeri prezidențiale. Nu este exclus ca la festival să apară și premierul Viorica Dăncilă, venită să facă oarece băi de mulțime în „capitala provinciei europene Vrancea”. Suntem convinși că asemenea dare de mână din partea aleșilor nu reprezintă o tichie de mărgăritar pe chelia mai știm noi cui, ci o necesitate absolută întrucât județul nostru este fruntaș în toate cele, mai ales în a vota cei trei trandafiri ai partidului de guvernământ.

 

Adauga comentariu