Fost președinte de Obște, considerat vinovat de „dispariția” a aproape 300 mii lei, bani pe care și i-a luat în contul salariilor

Un vrâncean de 42 de ani din Tulnici este considerat principalul vinovat pentru evaporarea unei sume impresionante din conturile Obștii Prahuda. Silviu Dumitru B. a fost trimis în judecată pentru delapidare, suma imputată acestuia fiind de 295.056,95 lei. Potrivit rechizitoriului, inculpatul nu a făcut vreo inginerie: pur și simplu a mers la unitatea bancară unde avea cont Obștea și a scos această sumă.

Silviu Dumitru B. avea cumva justificare, deoarece între 1 ianuarie 2012 și 31 mai 2015 a fost președintele Obștii. Cu toate acestea, nu a putut prezenta niciun document care să justifice utilizarea acestor bani în interesul Obștii.

La audieri, inculpatul a fost sincer. A recunoscut că a scos chiar cu 100.000 de lei în plus față de ceea ce s-a reținut ulterior în rechizitoriu, diferență pe care ar fi folosit-o pentru a face o donație în numele Obștii. Restul, a explicat inculpatul, într-adevăr și i-a oprit, deoarece a considerat că această sumă ar putea reprezenta salariile pe care i le datora Obșea, dat fiind că nu încheiase un contract de muncă și nu era plătit lună de lună.

Adauga comentariu