Fost impegat de mișcare de la Putna Seacă, CONDAMNAT după ce a venit la serviciu în comă alcoolică și nu a permis unui tren să intre în halta CFR

Închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Acestea sunt doar câteva dintre prevederile sentinței pronunțate de judecători în ceea ce îl privește pe un fost angajat al CFR, acuzat de părăsirea postului şi prezenţa la serviciu sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Daniel B. se cinstise chiar bine în timpul serviciului. Cel puțin în vara anului trecut, când viciul său nu a mai putut fi ascuns, acesta avea o alcoolemie de 3,10 grame la mie în sânge, motiv pentru care nici măcar nu a reușit să își facă munca pentru care era plătit.

De loc din Panciu, vrânceanul de 41 de ani era impegat de mișcare în Halta Putna Seacă, unde trebuia să asculte indicațiile colegilor și să permită trenurilor să intre în stație. Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple și în iunie 2018, când un tren de călători care venea dinspre Focșani a fost oprit în câmp, pentru că impegatului de mișcare îi era un pic „răuț” de la consumul de alcool, în jurul orei 8 dimineața! În final, a fost nevoie de intervenția colegilor pentru ca totul să se termine cu bine, iar pănceanul și-a dat demisia ulterior.

Câteva luni mai târziu, acesta era trimis în judecată, iar inculpatul recunoștea tot, povestind că de dimineață, după ce intrase în tură, a combinat cafeaua cu niște vin pe care îl avea adus „la pachet”. În iunie anul acesta, instanța se pronunța cu privire la rechizitoriul întocmit de procurori: „Constată legalitatea actului de sesizare al instanței, a administrarii probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în cauză. Dispune începerea judecății inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului”. Nimeni nu a contestat îmcheierea de cameră preliminară, astfel că și procesul pe fond a fost soluționat rapid, hotărârea de condamnare fiind pronunțată luni.

Condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe. ...dispune suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, cu începere de la data rămânerii defintive a prezentei hotărâri. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probațiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum și întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documentele de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Panciu (tipul de activitate va fi decisă de către consilierul de probațiune)”, se arată în minuta hotărârii, care poate fi atacată cu apel.

Sursa foto: Wikiwand

Adauga comentariu