Festivalul „Florentin Delmar” la ediția cu numărul 44 pe scena Ateneului Popular „Mr.Gh. Pastia” din Focșani

Festivalul de muzică ușoară „Florentin Delmar” renaște ca Pasărea Phoenix, din propria-i cenușă. Dacă anul trecut aproape toată lumea a pariat pe desființarea evenimentului, întrucât municipalitatea a susținut că teșchereaua publică nu-și mai poate permite luxul unui „Delmar”, anul acesta noua conducere a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” anunță o ediție de-a dreptul specială.


Anul trecut, compozitorul Horia Moculescu, președintele tradițional al juriului, încerca să înduplece administrația locală să țină în viață festivalul.  Ținut la „aparate”, evenimentul a avut totuși loc, mai sărăcuț ca în anii precedenți deși toată lumea sărbătorea Centenarul Marii Uniri. De data asta, primarul Cristi Misăilă pare că încearcă să-și spele din păcate și pune la cale o manifestare care beneficiază de fonduri consistente.


În primul rând, premiile din acest an sunt mai mult decât consistente, deși inflația crescândă din România s-ar putea să le banalizeze de-a dreptul până pe 21 noiembrie, atunci când este programat să înceapă evenimentul. La ediția cu numărul 44, trofeul „Florentin Delmar” va fi de 10.000 de lei, premiul I – cinci mii de lei, premiul II – patru mii de lei iar premiul III – trei mii de lei. Totodată, premiul special al juriului va fi de o mie de lei. În al doilea rând, organizatorii promit surprize pentru serile cu recitaluri, surprize menite să satisfacă gusturile publicului meloman și pretențios din Focșani.


La festivalul care se va desfășura în zilele de 21 și 22 noiembrie se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani care nu au câștigat niciodată trofeul. Cele două categorii de vârstă vor fi 14 – 17 ani și 18 – 25 de ani, fiind acordate premii pentru fiecare secțiune. De asemenea, o altă regulă a concursului impune ca fiecare concurent să vină cu două melodii exclusiv din repertoriul muzicii ușoare românești, cu suport orchestral asigurat de Viorel Gavrilă Band.

 

Adauga comentariu