Fake news la Spitalul Județean Vrancea - monedă de schimb pentru capital electoral?

Când nu este ocupată cu treburile țării la cabinetul ministrului Dezvoltării, acolo unde a fost angajată pe filieră directă de PNL, consilierul local Alina Drumea se arată foarte preocupată de soarta concitadinilor din Focșani. În special de sănătatea acestora și de modul în care personalul Spitalului Județean „Sf.Pantelimon” înțelege să se achite de sacrul legământ al lui Hippocrate.


Printre picături, Alina Drumea urmărește cu atenție și îngrijorare tot ce se întâmplă în spațiul mediilor de socializare și, atunci când observă vreun abuz asupra cetățenilor, reacționează cu promptitudine. Așa se face că în urmă cu puțin timp, consilierul ministrului Dezvoltării a postat un filmuleț în care un bătrân imobilizat în scaunul cu rotile părea părăsit în fața Spitalului Județean Vrancea.


Filmarea era făcută de cineva care înfiera cu mânie proletară angajații instituției medicale care, chipurile, abandonaseră sărmana victimă în parcare. Operatorul de ocazie se transformă în erou și ia decizia de a-l conduce pe bolnav el însuși în interiorul unității medicale. Alina Drumea intră (nu se știe cum) în posesia filmării și o postează rapid pe paginile de socializare, alături de comentarii acide la adresa personalului spitalicesc.


„Umilință crasă a spitalului din Focșani la adresa pacienților ajunși la unitatea unde ar trebui să primească ajutor! Priviți cum a fost abandonat un pacient nedeplasabil, în scaunul rulant, în curtea unității!”, țipă în scris Alina Drumea.


Spitalul Județean Vrancea are cu totul altă versiune. Bătrânul de 74 de ani venea din Paltin și fusese adus la spital chiar de realizatorul filmulețului, serviciu plătit cu o sută de lei, bani peșin. Ce face „eroul” nostru?


Ia un scaun cu rotile și îl transportă pe bătrân la consult. După aceea, în loc să-l ducă la mașină pentru a-l duce, probabil, înapoi acasă, individul împinge căruțul în parcare, își aprinde o țigară și începe filmarea „incriminatoare” care, nu se știe cum, ajunge în posesia Alinei Drumea.


În timp ce-și făcea numărul, personalul spitalicesc observă „piesa de teatru” și îl abordează pe „operatorul de imagine”. Acesta se încurcă în explicații, ba este aparținător, ba prieten, ba vecin, ba taximetrist. Spune că bătrânul trebuie internat după care dispare din peisaj. Bolnavul este preluat și internat în spital la Secția de Urologie. Iată cum stau faptele prezentate de instituția spitalicească:


Ar trebui să spunem și faptul că, inițial, bătrânul a declarat personalului medical faptul că l-a plătit pe „transportator” și că acesta face parte dintr-un partid (care, oare?), „nu din comună, din Paltin, ci de la centru”. Individul îi mai face însă o vizită bătrânului și acesta, ca prin farmec, nu-și mai amintește nimic.


Instituția medicală spune că va face plângere penală celui care a realizat acest fake news, imediat ce va fi identificat de autorități. Cu toate acestea, nu putem să trecem cu vederea excesul de zel de care dau dovadă unii dintre membrii unui anumit partid (iarăși, care?) în dorința de a-și înfiera opozantul. Noi credem că nu acesta este drumul către o Românie normală! Chiar dacă există nereguli în spital, și există, acestea pot fi dezvăluite pe cale legală și asumat! Și, mai presus de toate, în spiritul adevărului!

 

Adauga comentariu