„Drumul Siretului” - faza hârtiilor, amânat până în 2021. De ce au fost devansate planurile pe sectorul Focșani - Mărășești - Adjud

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut un bilanț al lucrărilor efectuate pe drumul de mare viteză Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Pașcani, lucrări care au constat în întocmirea de hârtii, hârtiuțe și studii. Așa s-ar explica și de ce termenul inițial avansat a fost prelungit. Cel puțin pentru sectorul care traversează județul nostru, denumit și Drumul Siretului, se dă ca sigură finalizarea în anul 2021.

Drumul Siretului începe din Buzău și continuă pe ruta Focșani - Mărășești - Adjud, până la Bacău. Iar CNAIR comunică că drumul de mare viteză Buzău - Focșani (72 kilometri) ar fi aproape gata în noiembrie 2020, dacă nu ar fi intervenit... soarta. Contractul a fost încheiat cu Cositrans SRL în noiembrie 2018, iar durata de prestare a serviciilor era de 24 de luni.

Datele de trafic preluate de la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) la sfârșitul lunii aprilie 2019 au prezentat diferențe semnificative față de datele puse la dispoziție în luna ianuarie 2019, motiv pentru care Consitrans a reluat intregul proces de modelare a traficului.

Având în vedere aspectele menționate anterior, în data de 25.11.2019 a fost încheiat Actul adițional nr. 1 la Contractul nr. 92/66256/24.09.2018 semnat intre CNAIR si Cositrans, ce are ca obiect prelungirea perioadei de prestare a serviciilor de proiectare cu o durată de 169 zile. Prin urmare durata Contractului de servicii se va prelungi până la data de 30.04.2021”, a comunicat CNAIR, cu mențiunea că prelungirea duratei contractului de servicii nu a majorat valoarea inițială.

Drumul de mare viteză Focșani - Bacău are o lungime de 110 km, contractul cu aceeași societate Cositrans fiind încheiat tot în noiembrie 2018, cu începere din ianuarie 2019. O altă similitudine e aceea că datele de trafic erau diferite, astfel încât s-a trecut la semnarea unui act adițional, care viza prelungirea perioadei de prestare a serviciilor de proiectare cu 110 zile, adică până pe 30 aprilie 2021.  

Trebuie menționat că vorbim aici doar de serviciilor de elaborarea studiilor de fezabilitate și proiectele tehnice pentru tronsoanele Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, adică „efectuarea unei analize pentru stabilirea profilului transversal al drumului Autostrada sau Drum Expres”.

Adauga comentariu