Două zebre din Focșani au fost inscripționate cu mesaje de atenționare: „Ia-ți copilul de mână! Lasă telefonul!”

Focșaniul urmează exemplul altor orașe din țară, unde în urmă cu câteva luni pe zebre au fost puse mesaje de atenționare pentru pietoni. De azi, două treceri de pietoni din Sud, în zona Școalii nr 8, au fost modificate în acest sens, iar polițiștii promit că toată vara se va lucra pentru ca toate zebrele din apropierea unităților de învățământ și din zonele aglomerate ale orașului să arate astfel. Polițiștii doresc să atragă atenția că în oraș nu de puține ori au avut loc accidente în care au fost implicați pietonii: „De la începutul anului și până în luna iunie, pe raza municipiului Focșani s-au produs două accidente pe trecerile de pietoni, în urma cărora două persoane au fost rănite grav. În ceea ce privește traversările neregulamentare, în primele șase luni ale anului au fost înregistrate patru accidente, cu patru persoane rănite grav”.

În urma colaborării dintre Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Primăria Focșani și societatea civilă, s-a stabilit ca în zona școlilor, precum și în alte zone aglomerate de pe raza municipiului Focșani să se inscripționeze mesaje preventive pe trecerile de pietoni.

Se dorește astfel o responsabilizare a participanților la trafic (atât a conducătorilor auto cât și a pietonilor), deoarece în continuare nerespectarea priorității pentru pietoni sau nerespectarea traversării regulamentare rămân cauze principale ale accidentelor rutiere. Activitățile demarate astăzi se vor derula pe parcursul întregii veri, până la începerea noului an școlar”, a transmis IPJ Vrancea.

 

Adauga comentariu