Directorul ENET și-a crescut salariul, dar nu a făcut investiții remarcabile. Ce state de plată se semnează la ENET

În ciuda părerii generale că directorul ENET are o viață de huzur, Manole Merchea e un om ca toți oamenii, cu datorii și griji financiare. Merchea nu a strâns cine știe ce avere în anul 2018, din contră, a mai vândut din ce avea și a reușit să își lichideze niște datorii. Într-adevăr, salariul directorului ENET a crescut simțitor într-un an: 100.447 lei a fost câștigul anual în 2018, în timp ce veniturile salariale declarate în 2018 (aferente lui 2017) nu ajungeau nici pe departe la sută. Manole Merchea cumulase salariul de director general - 78.660 lei (net) cu veniturile primite ca membru în consiliul de administrație - 15.588 lei (tot net), însă suma era sub 95.000 lei. Noroc cu măririle salariale impuse cu forța bugetarilor, că altfel unii rămâneau săraci.

Conform declarației completate în iunie anul acesta, directorul ENET și-a închis unul din cele trei credite și a mai achitat din celelalte două câte ceva. Nici anul acesta nu rezultă data contractării sau a scadenței, ceea ce poate însemna că nu e relevant și nici mare grabă nu e. Față de declarația din 2018, Manole Merchea a rămas cu aceleași plasamente și împrumuturi acordate, însă a completat doar două căsuțe la capitolul „active financiare”. Dacă în 2018 declara că are trei depozite și un cont curent (inclusiv card), în declarația din 2019 apar doar mențiuni privind un cont curent - inclusiv card, combinat cu un depozit bancar, plus un al doilea depozit.

Ceva dispariții se pot observa și la capitolele bunurile mobile și imobile. Anul acesta, Manole Merchea declară că a vândut un teren cu 50.000 de euro, dar și o Toyota Corolla, pentru 4.000 de euro. După aceste tranzacții, directorul ENET a rămas cu doar două mașini - un Nissan fabricat în 2007 și un Mercedez din 2001, două case și un spațiu comercial, plus cinci terenuri încadrate în mai multe categorii.

Adauga comentariu